Čovek koji je upao u Pavličićev stan

Redakciji Radija 021 javio se čovek koji tvrdi da je on taj koji je nedavno pokucao na vrata stana gradonačelnika Novog Sada.
Gradonačelnik Novog Sada izjavio je kako je juče izmestio porodicu strahujući za njihovu bezbednost, a Radio 021 došao je do vinovnika događaja koji je, po svemu sudeći, kumovao ovoj odluci.

Naime, gradonačelnik je između ostalog izjavio kako mu su mu nepoznati ljudi ulazili u stan i plašili mu decu, što je bila priča u kojoj se pronašao radnik "Gradskog zelenila" i član Demokratske stranke D.V. On za 021 navodi da je problem, zbog koga se odlučio da Pavličiću pokuca na vrata, nastao nakon što nije po partijskom zadatku prikupio dovoljno potpisa za Demokratsku stranku dva meseca pre izbora.

"Tražili su od nas, članova, da prikupimo po 20 potpisa za parlamentarne izbore. Ja taj zadatak nisam odbio, već sam rekao da ne mogu da donesem toliko. Potpisao sam sebe i članove bliže rodbine. Nakon toga su mi u firmi rekli da ću umati problema sa direktorkom Natašom Rašetom, što se ispostavilo kao tačno, jer sam za par dana premešten na drugo, mnogo teže radno mesto", tvrdi D.K. za 021.

Pavličić nije dolazio na partijske sastanke

Nakon što je ražalovan sa svog radnog mesta, ovaj samohrani otac troje dece kaže da se uplašio da će zbog tog nesporazuma ostati i bez posla. Dodaje da je u pitanju zaista bio nesporazum, jer "nikad nije bežao ni od jednog partijskog zadatka - od sadnje drveća, čišćenja smeća, obezbeđivanja skupova anketiranja građana od vrata do vrata, štandova na ulicama i svega onoga sto je DS organizovala".

Kaže i da je potom svoj problem pokušao da iznese svom predsedniku Gradskog odbora Igoru Pavličiću, ali se gradonačelnik nije pojavljivao na zasedanjima lokalnog odbora stranke. Tvrdi da se u stranku učlanio kada je već bio zaposlen u "Zelenilu", i nije želeo da mu politika, koja, kako kaže, nije kumovala njegovom zaposlenju, sada košta radnog mesta. Zabrinut, saznao je gde Pavličić živi i kada dolazi kući s posla. Pronašao je stan, i pokucao na vrata koja su otvorila gradonačelnikova deca.

"Deca su mi otvorila i tek nakon što sam pitao jesu li im tu tata ili mama, shvatio sam da su sama. Međutim, njegova deca su predusretljivo odmah pozvala mamu i dali mi telefon u ruke. Ona se verovatno jako uplašila, što kao roditelj potpuno razumem i bilo mi je jako neprijatno. Odmah sam se pozdravio sa decom i otišao", tvrdi on.

"Jako mi je neprijatno što je sve tako ispalo"

D.V. dalje navodi da je pri izlasku iz stana naleteo na Pavličića, koji ga je vođen roditeljskom brigom besno upitao ko je on i kako može da mu dolazi na vrata. Naš sagovornik tvrdi da je gradonačelniku objasnio da je u pitanju nesporazum, i da nije želeo da mu plaši decu, već da razgovara sa njim na jedini način na koji je mogao.

Isto veče u stan D.V. došla je patrola policije, koja ga je ispitivala i utvrdila da u pitanju nije bio upad ili pretnja. "Sad kad bih ga video u drugom gradu, okrenuo bih se na drugu stranu, toliko mi je bilo neprijatno što je sve tako ispalo", kaže D.V. za 021.

Podsetimo, gradonačelnik Igor Pavličić izjavio je juče da je sklonio porodicu zbog "pretnji i atmosfere linča", dodajući i da mu je pre izvesnog vremena jedan nezadovoljni radnik nekog javnog preduzeća upao u stan. On je dodao da su se na sve to nadovezali i drugi pritisci te da se plaši i za sebe i za porodicu. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Vlatko

    31.08.2012 06:01
    Pavlicicu
    Pavlicicu to je samo savest.
  • @EvoOvako - ....

    30.08.2012 05:56
    Moguće je!
    Još kad su ukidali Savez komunista Jugoslavije i raspuštali partijske otganizacije po firmama (verni članovi se prebacivali u organizacije po mesnim zajednicama) osnovni cilj je bio departizacija i izbacivanje partija iz firmi.
    Prema tome partije su po firmama, naročito državnim, nemoguće.
  • Smilja

    30.08.2012 05:42
    Sad si ga baš preterao! Odakle ti ideja da čoveku dolaziš na vrata nenajavljen i to baš u ovoj situaciji!? Priča ti baš ne pije vodu. Zašto nisi otišao u sedište stranke i to razrešio, a i kome su sad bitni tvoji sigurni glasovi posle svega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.