Najveće banke razmotriće preuzimanje Razvojne banke Vojvodine

Neke od najvećih banaka u Srbiji danas su potvrdile da su spremne da razmotre mogućnost preuzimanja depozita Razvojne banke Srbije.
Neke od najvećih banaka u Srbiji danas su potvrdile da su spremne da razmotre mogućnost preuzimanja depozita Razvojne banke Srbije.

Vlade Srbije i Vojvodine juče su potpisale sporazum prema kojem će status Razvojne banke Vojvodine biti rešen po modelu prenosa imovine i obaveza na neku drugu banku i Razvojni fond Vojvodine.

Sporazumom je predviđen prenos aktive i pasive Ravojne banke na onu banku koja ponudi najbolje uslove za prenos, u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Reč je o 110 miliona evra osiguranih depozita i blizu 100 miliona evra neosiguranih depozita, odnosno oko 80.000 deponenata.

"Ponuda za preuzimanje depozita Razvojne banke biće poslata na adrese deset banaka u Srbiji i biće izabrana banka koja ponudi najbolje uslove - najavio je danas vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman.

U Sosijete ženeral banci je rečeno da bi preuzimanje Razvojne banke Vojvodine bilo moguće u sklopu planova banke o daljem razvoju. "Strategija banke od osnivanja do danas zasnivala se na, pre svega, na organskom rastu, ali smo spremni da uzmemo u obzir mogućnosti za eksterni razvoj. Razvojna banka Vojvodine je mogućnost i mi smo spremni da razmotrimo tu opciju", saopštila je Socijete ženeral banka.

Predstavnici Erste banke danas su potvrdili da će razmotriti ponudu za preuzimanje depozita razvojne banke. "Kad dobijemo ponudu analiziraćemo je i videti da li su za nas prihvatljivi ponuđeni uslovi", naveli su u toj banci.

  • Mrgud

    09.12.2012 11:13
    radnıcı
    A sta ce bıtı sa radnıcıma kojı su nı krıvı nı duznı. O tome nıko nı rec da kaze
  • jana

    08.12.2012 17:54
    A hoće li ovi vratiti pare koje su uzeli od Fonda za razvoj APV kad su ga onomad "integrisali" u Razvojnu banku? Ovaj Fond niko i ne pominje...Zašto???
  • N.GRABEZ

    08.12.2012 16:59
    ISTINA DOSLA NA VIDELO!
    Kao bivsi radnik NEOBUSA licno sam se uverio sta se radilo u Razvojnoj banci Vojvodine.Zaposljavana deca radnika sa zavrsenim krojacim,zavarivackim,vatrogasnim skolama,zauzeli poziciju i misle niko im nista ne moze.Nas radnike su doveli do prosjackog stapa.Zato molim vlast da i te zaposlene isprate bez dinara,kao sto su i nas,a ne da njima treba dati otpremnine.Gde to pise,pa dajte i nama kao deponentima deo tih para,a ne da prosjacimo.Nadam se da je ovo kraj i da istu sudbinu i njihovi radnici dele/jer su do sada imali platurine/ sa nama jer je i njihova
    firma propala.Yna se da tamo unazad par godina ima 300 ljudi viska,koji nisu znali ni otkud oni tamo.Sudbina nam je ista!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti