Vodostaji sve viši, poplava u Vojvodini nema

Odbrana od poplava na području koje pokrivaju "Vode Vojvodine" trenutno se odvija na četiri lokaliteta.
Odbrana od poplava na području koje pokrivaju "Vode Vojvodine" trenutno se odvija na četiri lokaliteta.

Rukovodilac sektora za odbranu od poplava u tom preduzeću Mirko Galonja rekao je za Radio 021 da su redovne odbrane od poplava već na snazi na Savi u dužini od 6 kilometara, kao i na lokalitetu Stojšića Bogaz na desnoj obali Save. Na Markovačkom potoku kod brane Veliko središte se sprovodi vanredna odbrana od poplava, dok su na Neri u dužini od 3,85 kilometara na snazi redovne odbrane od poplava.

"Očekuje se da na Neri i na Savi kod Šapca bude proglašena vanredna odbrana od poplava. Takođe, očekujemo da za dan-dva i na Dunavu i Tisi bude proglašena redovna odbrana od poplava na lokalitetima kod Titela. To su sve vodostaji koji ne ugrožavaju branjeno područje, ako ostanu u granicama koje je prognozirao Republički hidrometeorološki zavod", rekao je Galonja.

Predstavnik Voda Vojvodine rekao je da dugoročne prognoze vodostaja u Vojvodini nisu loše. "Dugoročne prognoze postoje, ali one ne moraju da se ostvare, a govore da se ne očekuju veliki poplavni talasi na Dunavu i Tisi kao onaj  što je bio 2006. godine", rekao je Galonja.

  • Сремац

    16.03.2013 11:47
    УЗВОДНО
    Анонимусе,вода иде низводно,епохални прeдлог новог саветника је - да вода иде узводно.
  • Rodni:

    16.03.2013 10:58
    samo treba podići nivo poplavnog talasa
    ništa ne brinite.
  • Upućeni

    16.03.2013 09:32
    Rodni
    Popolava ne sme više ni biti. Dobili su izvanrednog savetnika koji će zabraniti poplave u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.