Stepanovićevo i deo Veternika dobijaju kanalizaciju

U toku sledeće nedelje počeće radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Stepanovićevu, dok bi tokom ovog meseca trebalo da počnu radovi na izgradnji kanalizacije u delu Veternika.
U toku sledeće nedelje počeće radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Stepanovićevu, dok bi tokom ovog meseca trebalo da počnu radovi na izgradnji kanalizacije u delu Veternika.

Kako kažu u Zavodu za izgradnju grada (ZIG), radovi u Stepanovićevu predstavljaju jednu od najznačajnijih investicija koja treba da reši višedecenijski problem koji žitelji ovog naselja imaju. ZIG kao investitor završio je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, a radiće se 7.318 metara mreže.

U cilju dobijanja što kraćeg roka za završetak radova, tender je podeljen na dva dela, dužina jednog dela trase iznosi 3.685 metara i obuhvata ulice: Vojvode Stepe Stepanovića, Solunskih dobrovoljaca, Prvomajsku i Radničku (od Ulice vojvode Stepe do crpne stanice 3).

Dužina drugog dela trase iznosi 3.633 metara i obuhvata sledeće ulice: Milunke Savić, Njegoševu, Vojvođanskih brigada, deo Save Kovačevića, JNA i Radničku (od Vojvode Stepe do Njegoševe).

Radovi u Veterniku, u delu naselja južno od Novosadskog puta trebalo bi da počnu do kraja meseca, a predviđeno je da se nova mreža sastoji od cevovoda duž ulica i tri crpne stanice sa sabirnim jamama.

"Crpne stanice će se graditi po principu bunara, što je tehnološki i ekonomski opravdano rešenje s obzirom na veliku dubinu, sastav zemljišta i visok nivo podzemnih voda. Projektom je planirano odvođenje fekalnih otpadnih voda gravitaciono duž svih ulica u naselju i potisnim cevovodom u postojeći kolektor uz Novosadski put", navode u ZIG-u.

U prvoj fazi izgradnje kanalizacione mreže, u dužini od oko 6.200 m, obuhvaćena su 34 kraka koja se najvećim delom nalaze zapadno od Leptirove ulice.

  • Pedja

    10.05.2013 08:33
    Konacno, sta reci osim konacno. Neka onda ovo prolece bude radno i da se konacno neke konkretne stvari urade u okolnim naseljima.Bilo je i vreme da neko konacno ovakve radove pokrene.
  • Stevan

    10.05.2013 06:48
    Bivsoj vlasti nije bilo dovoljno deset godina da uradi kanalizaciju a ovoj je dovoljno svega par meseci. Strasno je bilo ziveti bez kanalizacije u 21. veku i hvala Bogu pa je neko to shvatio i resio da nam pomogne.
  • maki

    09.05.2013 21:27
    svaka cast gradonacelniku i sns ... odrzavaju svoja obecanja ... nije samo marketing ... za svaku su pohvalu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti