Vučević: Novi Sad nije Bejrut

Bezbednosna situacija u gradu nije na onom nivou na kojem bismo svi bili zadovoljni, ali daleko od toga da je katastrofalna i ne treba predstavljati da je Novi Sad neki Bejrut, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević uoči današnje sednice Skupštine Grada.
Bezbednosna situacija u gradu nije na onom nivou na kojem bismo svi bili zadovoljni, ali daleko od toga da je katastrofalna i ne treba predstavljati da je Novi Sad neki Bejrut, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević uoči današnje sednice Skupštine Grada.

On je dodao da za to nije odgovorna samo policija, koja je često prva na udaru i čiji se rad najviše kritikuje, već je to problem čitavog društva, počev od porodice, preko prosvete, do pravosuđa.

"Grad ne beži od odgovornosti, hoće da rešava i mi pokrećemo određene akcije, pre svega kada je u pitanju bezbednost u školama, ali to pitanje ne može biti rešeno preko noći, jer niko danas nema odgovor na taj problem. Da tako nešto postoji, već bi bilo prihvaćeno", rekao je Vučević.

Šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Zlata Peričin, odbacila je navode da je pitanje bezbednosti stvar političkog prepucavanja između opozicije i vlasti, i dodala da je to ključno pitanje svakog građanina Novog Sada.

"Tražili smo uvođenje policijske stanice na Novom naselju i povećanje broja policajaca. Takođe, tražili smo i podizanje nivoa preventivnih mera protivpožarne zaštite i pojačan inspekcijski nadzor, zbog svih onih dešavanja i tragedija koje su se desile."

Skupština Grada Novog Sada danas bi trebalo da se izjasni o merama za suzbijanje nasilja u školama koje je Savet za javni red i mir i bezbednost predložio, a među kojima su nenajavljene provere školskih torbi, zaključavanje dvorišnih vrata za vreme nastave, kao i uvođenje učeničkih obeležja u škole.

Predstavnici opozicije smatraju da su ove mere samo jedan od pokušaja aktuelne gradske vlasti da skrene pažnju sa pravih problema, kao i da predložene mere nisu izvodljive iz praktičnih razloga.

Odbornik Demokratske stranke Goran Radojev, u izjavi za Radio 021 osvrnuo se na predlog Saveta da se poveća broj dežurnih nastavnika, kao i da im se dozvoli pretres školskih torbi, rekavši da aktuelna gradska vlast samo pokušava da zamagli stvarnost.

"Ovaj predlog je nemoguće ostvariti u praksi, jer bi se svi nastavnici u osnovnim i srednjim školama pretvorili u pozornike ako bi im se omogućilo da po sopstvenom nahođenju pretresaju torbe", priča Radojev. Prema njegovim rečima, predlog da se školska dvorišta zaključavaju za vreme nastave je dobar samo na papiru, ali ga je u praksi, takođe, veoma teško ostvariti.

"Nemaju sve škole kuhinje i trpezarije, a kako bi se deci obezbedila hrana ovaj preduslov mora biti ispunjen. Budući da u gradskom budžetu nije predviđen novac za ovu namenu, postavlja se pitanje na koji način bi gradske vlasti našle novac i koliko bi to koštalo roditelje", zapitao je Radojev.

Sledeća sednica novosadskog parlamenta zakazana je za petak 17. maj.

  • zardos

    29.05.2013 18:20
    obecanja
    Gospodine Vucevicu, gde je ta bajna policija koja bi trebala da je u NS, i gde je taj Nacelnik policije koga nema godinama? Stalno iste price i ista obecanja. LSV vec godinama potencira resenje tih problema, ali se kao i uvek glavna politika vodi u BGD, i to nikoga ne interesuje.
  • milan

    16.05.2013 13:05
    toliko o doslednosti.









    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/DS-i-LSV-povukli-zakljucke-o-bezbednosti-u-Novom-Sadu.html





    .
  • Rale

    16.05.2013 11:37
    naprednjaci pisu ovde jedno,ligasi drugo...sve u semu mislim da je danas novi sad bezbedan grad generalno u poredjenju na neki raniji period da ne racunano 90-te godine,gradonacelnik je svestan da se mora odrzavati javni red i mir a potrebno je i roditelji malo vise da povedu racuna,ne moze im vaspitati decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti