Blokiran račun Ekonomske škole

Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić”, već dugo je blokiran račun, a dugovi datiraju još iz 2010, kad je, po nalogu građevinske inspekcije u Ulici Narodnih heroja počela da popravlja fasadu.  
Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić", već dugo je blokiran račun, a dugovi datiraju još iz 2010, kad je, po nalogu građevinske inspekcije u Ulici Narodnih heroja počela da popravlja fasadu.

 

Vidno i s razlogom uznemireni zaposleni se pitaju kako će završiti ovu školsku godinu, jer na računu nemaju ni dinara, a kako kažu, već mesecima nisu dobili ni naknadu za putne troškove. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Radomir Dabetić potvrdio je da su školi zamrznute finansije, jer su investitoru za rekonstrukciju fasade dužni 11 miliona dinara.

"Uprava za obrazovanje je našla zakonski okvir kako da priritetno plaća tekuće dugove škole (struja, čistoća, voda), a da ne uplaćuje novac na račun škole, jer tako sve pare ponovo bile blokirane, pa nema smisla plaćati dva puta iste stvari. Recimo, ako školi uplatimo na račun novac za struju, to bi sve otišlo na dugovanje, a "Elektrovojvodina" bi opet tražila svoje pare", objašnjava Dabetić.

On naglašava da, uprkos dugovima, zaposleni ne treba da paniče, jer plate dobijaju na vreme, a tako će biti u buduće, jer se novac za plate direktno uplaćuje iz trezora. "Iako aktuelna gradska samouprava nije 2010. bila na vlasti, pokušaćemo da se dogovorimo sa izvođačima radova, kako bi se odblokirao račun škole i ona nesmetano mogla da funkcioniše", najavio je Dabetić.

Podsetimo, u septembru 2010. građevinski inspektori naložili su da se škola obezbedi nakon incidenta kada se sa zgrade obrušio malter sa krovne konstrukcije i poveći deo fasade na trotoar. Tadašnja gradska uprava je istakla kako je iz budžeta izdvojen novac za rekonstrukciju fasade druge zgrade koju Ekonomska škola koristi, na Trgu Marije Trandafil.

  • Čorba

    17.05.2013 09:16
    @Anonimus - Ne razumem
    Glup si!
  • 16.05.2013 23:23
    Ne razumem
    Nalozeno im da renoviraj fasadu, date pare za drugi objekat (greska, ne bito) ali zasto su u uopste u minusu?
  • -

    16.05.2013 18:08
    -
    jaka ekonomska skola cim joj blokiraju racun.
    cudnoj ekonomiji ih uce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti