Futoška kupusijada danas i sutra

Futoška kupusijada, 14. po redu, održava se danas i sutra u centru Futoga, na platou Kulturno informativnog centra "Mladost".
Futoška kupusijada, 14. po redu, održava se danas i sutra, 25. i 26. oktobra, u centru Futoga, na platou Kulturno informativnog centra "Mladost".

Pored takmičenja u kuvanju jela od kupusa, biće organizovan zabavni program u kom će pored profesionalnih izvođača učestvovati i brojni stanovnici Futoga, a po prvi put biće izabran i najlepše uređen štand.

"Futoška kupusijada" je jedinstvena manifestacija u Srbiji, koja kroz predstavljanje privrednih  potencijala Futoga, lokalnih običaja  i turističke ponude sela promoviše projekat "Futoški kupus - brend Srbije".

Za razliku od svih drugih kupusijada na kojima se predstavljaju razne vrste hibridnih sorti kupusa, "Futoška kupusijada" je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

  • Ogi

    26.10.2013 18:14
    Odličan kupus
    Na Kupusijadi sam jeo odličan kupus, naka je nama naše Kupusijade još 100godina.
  • @Sasa

    25.10.2013 14:06
    U pravu si donekle, u zemlji je natalozeno olovo, mada od 2011. ima samo bezolovnog benzina.
  • vojvodjanin

    25.10.2013 08:26
    niko ne moze da kaze
    da se u futogu ne moze naci nesto dobro !
    imaju kupus !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.