Ugovor o saradnji Novosadskog sajma i Ekonomskog fakulteta

Novosadski sajam i Ekonomski fakultet potpisali su danas sporazum o saradnji u cilju približavanja nauke i privrede.
Novosadski sajam i Ekonomski fakultet potpisali su danas sporazum o saradnji u cilju približavanja nauke i privrede.

Kako kaže generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač, sajam je institucija od nacionalnog značaja i studenti će moći da vide kako izgleda privredni život u praksi, koji se razlikuje od onoga što im profesori predaju. Prema njegovim rečima, oni će imati priliku da svoje znanje primene u praksi.

Ekonomski fakultet u Subotici je naučna ustanova sa 6.000 studenata i 130 nastavnika, a sporazum sa Novosadskim sajmom je samo jedan od nekoliko desetina koji su potpisani sa vodećim institucijama, kompanijama i firmama.

"Novosadski sajam je ozbiljna institucija u kojoj se dešavaju bitne stvari i stoga je prava adresa za naše studente da dođu na praksu i učestvuju u sajamskim manifestacijama. Uspešno obavljena studentska praksa se upisuje u diplomu, pa nije svejedno u kakvoj firmi je studenti obavljaju. Novosadski sajam je uspešna firma, koja je u uzlaznoj putanji", objasnio je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nenad Vunjak i dodao da je 106 studenata bilo na dobrovoljnoj praksi u firmama sa kojima je Ekonomski fakultet potpisao sporazum.

  • Anonimus

    25.10.2013 17:17
    učestvovanje u sajamskim manifestacijama
    Neverovatno, Lukač će naučiti studente kako izgleda život u praksi jer profesori Ekonomskog fakulteta ne znaju tome da ih nauče.
    Dobro studenti će još moći da vide kako se postavljaju štandovi, istovaraju kamioni sa eksponatima, peru hale i tsl.Najgore će proći neatraktivne studentkinje jer one ne moraju da znaju ništa ( mislim od "privrede" na sajmu ).One mogu samo da budu ili ne budu, mislim atraktivne ili nečije ćere.
    Sve u svemu imbecilno.
  • Student EFSU

    24.10.2013 13:36
    praksa
    Kako je praksa izgledala ove godine - dodjes u firmu, oni ti kazu da im smetas i da ne znaju sta da rade s tobom. Posalju te kuci i kazu da dodjes po potvrdu o obavljenoj praksi za dve nedelje. Sramotno, kao i vecina stvari u vezi naseg "dragog" fakulteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.