Maloj Dorotei stigli i novac i aspirator

Na račun OŠ "Ljudovit Štur" u Kisaču konačno je stigao novac iz Grada namenjen za aspirator učenici drugog razreda Dorotei Kocka.

Na račun Osnovne škole "Ljudovit Štur" u Kisaču konačno je stigao novac iz Grada u iznosu od 52.404 dinara namenjen za aspirator učenici drugog razreda Dorotei Kocka. Istovremeno je preduzeće "Meding" iz Novog Sada dalo aparat Dorotei kao poklon.

Ona je bez aspiratora bila dva dana pa nije išla na nastavu. "Sada Dorotea ima aparat, a i novac da ga plati. Imaću sastanak s porodicom Kocka pa ćemo videti šta ćemo raditi", kazala je direktorka škole Ana Gašparović.

Dorotein tata Janko Kocka kazao je da se sa uplatom novca otvara mogućnost da njegova ćerka ima dva aparata, s tim da bi jedan koristila kod kuće, a drugi bi bio kupljen za školu, ali će to znati tek kada bude razgovarao s direktorkom škole. "Čim im je škola vratila aparat odmah su iz "Medinga" seli u automobil i vratili ga nazad", rekao je Janko za "Dnevnik".

Podsećamo da je novac za kupovinu aspiratora koji Dorotei omogućava nesmetano disanje Gradska uprava za obrazovanje odobrila još prošle godine, ali do sada nije bio uplaćen. Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić nije imao komentar zašto je Upravi trebalo skoro godinu dana da novac prebaci na račun škole u Kisaču.

Dorotei je aspirator potreban kako bi mogla da diše. Sa osam meseci je imala operaciju srca, a kanila joj je ugrađena  zbog suženja  disajnih puteva, pa je to razlog zašto devojčica nije naučila da govori. Otac joj je napravio aparat koji je bio dobar u kući, ali s njim nije mogla ni da ide u školu, niti da izađe napolje.

  • Ćevara

    28.10.2013 05:02
    Svaka čast!
    Treba pomagati Svima!
    U ovom gradu je velika lista ljudi kojima je zaista potrebna pomoć šire društvene zajednice!
    Treba pri Ministarstvu zdravlja formirati posebnu komisiju za pomoć ljudima i to raditi planski! Osnovati fond i sve bogate ljude motivisati da uolaćuju u njega (osloboditi ih nekih poreza npr.). I to debelo kontrolisati da iz tog fonda ne idu uKušadasi i sl. Srbi smo...
  • zvrk

    26.10.2013 12:18
    zalosno je sto se ovakav lep gest desio tek nakon pritiska javnosti i velike bruke i sramote drzave ... po ko zna koji put
  • micka

    26.10.2013 08:26
    Jaoj srecica mala! Bas sam se obradovala....Eh,da su samo ovakve vesti sto cesce i cesce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.