Kasetne bombe koče obnovu novosadske rafinerije

Još nije poznato kada će u novosadskoj rafineriji početi prozvodnja baznih ulja, kako je najavljeno pre više od godinu dana.
Još nije poznato kada će u novosadskoj rafineriji početi prozvodnja baznih ulja, kako je najavljeno pre više od godinu dana.

Ipak, izvesno je da je početak izgradnje novog postrojenja na lokaciji ove rafinerije dalji nego ranije. Kako piše "Dnevnik", plan Naftne industrije Srbije za rafineriju podrazumevao je izgradnju kompleksa za proizvodnju baznih ulja na toj lokaciji. Međutim, realizaciju ovog projekta ometaju kasetne bombe koje su bačene na rafineriju tokom bombardovanja 1999. godine.

To je nedavno rekao i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, koji je istakao da oko deset odsto kasetnih bombi nije eksplodiralo, a njihovo deaktiviranje bi moglo potrajati tri godine i veoma je skupo. Prema njegovim rečima, u NIS-u se traži najkraći put za rešenje tog problema. Ipak, on je rekao da bi do kraja februara trebalo da bude doneta odluka o daljim koracima pošto građevinski radovi ne mogu da krenu dok se ovo pitanje ne reši.

Podsetimo, NIS je krajem avgusta 2012. najavio ulaganje više od 100 miliona dolara u "modernizaciju" Rafinerije nafte u Novom Sadu. Po završetku modernizacije, u Rafineriji će godišnje moći da se proizvede 180.000 tona visokokvalitetnih baznih ulja dve vrste, od kojih će značajna količina biti namenjena izvozu.

  • turneja

    15.01.2015 09:46
    scena kukavica
    OBAVEZNO
    poslati naše 'političare' na čišćenje!!!
  • ime

    15.01.2015 08:01
    Neka Nj.V. Premijer pozove svoga mentora, g. ambasadora SAD Kirbija, u čišćenje "smeća" koje je njegova država bacila.
  • 1999

    15.01.2015 00:16
    Treba ove sto slave ameriku poslati da ciste njihove bombe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.