
Korak po korak: Recept za domaću picu
Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.

Foto: Pixabay
Uglavnom je naručujemo ili kupujemo za usput.
Međutim, ukoliko izdvojimo malo vremena, lako bismo mogli i sami da je napravimo.
Evo recepta, korak po korak.
Sastojci:
1 šolja tople vode
2 i 1/4 kašičice suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 i po šolje brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
Za nadev:
1/2 šolje paradajz sosa
1 i po šolje rendanog mozzarela sira
Omiljeni sastojci po izboru (npr. šunka, pečurke, masline, paprike, luk, origano itd.)
Uputstvo:
Priprema testa:
U manjoj činiji, kombinujte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira (počne stvarati penu).
U većoj činiji, kombinujte brašno i so. Dodajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo više brašna.
Pokrijte činiju čistom krpom i ostavite testo da odmara na toplom mestu oko 1-2 sata ili dok se udvostruči.
Priprema pice:
Prethodno zagrejte rernu na 220°C.
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pice. Debljina testa zavisi od vaših preferencija. Postavite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
Dodavanje nadeva:
Premažite paradajz sosom preko testa.
Pospite rendanim mozzarela sirom ravnomerno preko sosa.
Dodajte omiljene sastojke po izboru, kao što su šunka, pečurke, masline, paprike, luk i origano.
Pečenje:
Stavite picu u unapred zagrejanu rernu i pecite je 12-15 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe, a sir se rastopi i dobije lepu koricu.
Posluživanje:
Isecite picu na komade i poslužite dok je još topla. Uživajte!
Ovo je osnovni recept za domaću picu. Možete prilagoditi sastojke i dodati svoje omiljene dodatke kako biste stvorili picu po vašem ukusu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Ukusan recept: Tiramisu sa jagodama
01.05.2025.•
0
Ukoliko razmišljate o nečem slatkom, evo predloga - tiramisu sa jagodama.
Za ukusan i zdrav početak dana: Kajgana sa avokadom i paradajzom
29.04.2025.•
3
Ova kajgana je bogata zdravim mastima i vitaminima, idealna za lagani obrok.
Za doručak, užinu i ručak: Slani mafini sa mladim lukom
28.04.2025.•
0
Slani mafini sa mladim lukom biće pravo osveženje na vašoj prolećnoj trpezi ukoliko tražite slani zalogaj koji se može jesti za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.
Sočna piletina sa krompirom i kremastim sosom od pečuraka
27.04.2025.•
0
Celo jelo pravi se u samo jednom tiganju za maksimalan ukus i minimalno čišćenje.
Ako volite bolonjeze špagete - napravite ih sa pečenim povrćem i sočivom
24.04.2025.•
0
Špagete bolonjeze su mnogima omiljeno jelo, ali je nekad dobro napraviti malu promenu.
Brzi voćni desert u čaši
24.04.2025.•
0
Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.
Lazanja sa tikvicama - zdravija, a jednako ukusna varijacija klasika
23.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za zdraviju verziju lazanje koja je bogata vlaknima, niskokalorična i jednostavna za pripremu.
Da vas osveži za početak dana: Smuti sa bobičastim voćem i čia semenkama
22.04.2025.•
1
Uvek dobro dođe mala doza energije koja će učiniti da ste siti do ručka ili bar drugog doručka. Još ako su sastojci iole zdravi - pun pogodak.
Recept: Pasta sa piletinom i pečurkama u krem sosu
21.04.2025.•
0
Znamo da je na stolu ostalo svega od praznika, ali da podsetimo na jedan recept, možda će zatrebati u narednim danima.
Mediteranska voćna salata sa jogurt-prelivom i hrskavim semenkama
20.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za zdrav, brz i osvežavajuć desert koji možete spremiti za samo za 10 minuta.
Predlog za Uskršnji desert: Osvežavajuća torta sa limunom i malinama
19.04.2025.•
0
Uskršnji ručak svakako je jedan poseban događaj za porodicu, a dodatno može biti sladak uz fin desert da objedini ceo obrok.
Ideja za nedelju: Uskršnja pogača
18.04.2025.•
0
Uskršnja pogača je idealna za nedeljni doručak, uz kuvana jaja, šunku i sve što poslužujete.
Elegantna jaja za Uskrs: Potrebni su vam samo crveno vino i šećer
17.04.2025.•
1
Jaja kuvana u vinu i šećeru je stara tehnika farbanja koja daje jajima tamnu, elegantnu boju sa nežnim sjajem, obično braon do bordo nijanse.
Brza pica sa povrćem i jogurtom - zdrava varijacija na omiljenu temu
17.04.2025.•
1
Pica ne mora obavezno da bude u nezdrava. Plus, ako je zdrava - ne znači da ne može da bude ukusna, pa vam donosimo upravo takav jedan recept.
Vegetarijanska musaka - ukusna i sita, a zdrava
16.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za ukusnu, zdravu i zanimljivu vegetarijansku musaku.
Fritata sa povrćem i sirom - za ukusan početak dana
14.04.2025.•
0
Ova fritata je jednostavna za pripremu, bogata hranljivim materijama i ne košta mnogo.
Zdravi desert sa grčkim jogurtom, medom i voćem
13.04.2025.•
0
Ovaj brzinski dezert će vam utoliki "glad" za slatkim i dati dodatnu energiju koja vam je potrebna tokom dana, a ujedno je i zdrav.
Zalogaj Bliskog istoka za ručak: Začinjena mlevena junetina sa povrćem i pirinčem
13.04.2025.•
0
Ovaj lak, zdrav i jeftin ručak inspirisan je tursko-bliskoistočnom kuhinjom.
VIDEO: Tornado kajgana hit na mrežama
13.04.2025.•
0
Jaja su mnogima svakodnevna namirnica, skoro svako ih uvek ima u frižideru, pa vam ovaj put donosimo viralni recept za kajganu koja je popularno nazvana "tornado jaja".
Nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem
13.04.2025.•
0
I danas vam donosimo jedan zdrav, a ukusan doručak - nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem.
Predlog za laganu, prolećnu musaku: Vratimo se tikvicama
10.04.2025.•
0
Proleće je vreme kada se na pijacama u ponudi nalazi raznoliko povrće koje uvek može biti kvalitetan sastojak za lagani ručak, a jedan od njih je i tikvica.
Komentari 8
Silver
mrk
glavna i najvaznija stvar kod testa je FERMENTACIJA. nikakve gluposti za 2h i tako to. minumum 24h do 48h fermentacije poolish-a i posle 24h fermentacija testa.
Lk
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar