Korak po korak: Recept za domaću picu

Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.
Korak po korak: Recept za domaću picu
Foto: Pixabay

Uglavnom je naručujemo ili kupujemo za usput.

Međutim, ukoliko izdvojimo malo vremena, lako bismo mogli i sami da je napravimo.

Evo recepta, korak po korak.
 
Sastojci:
 
1 šolja tople vode
2 i 1/4 kašičice suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 i po šolje brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
 
Za nadev:
 
1/2 šolje paradajz sosa
1 i po šolje rendanog mozzarela sira
Omiljeni sastojci po izboru (npr. šunka, pečurke, masline, paprike, luk, origano itd.)
 
Uputstvo:
 
Priprema testa:
 
U manjoj činiji, kombinujte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira (počne stvarati penu).
 
U većoj činiji, kombinujte brašno i so. Dodajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo više brašna.
 
Pokrijte činiju čistom krpom i ostavite testo da odmara na toplom mestu oko 1-2 sata ili dok se udvostruči.
 
Priprema pice:
 
Prethodno zagrejte rernu na 220°C.
 
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pice. Debljina testa zavisi od vaših preferencija. Postavite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
Dodavanje nadeva:
 
Premažite paradajz sosom preko testa.
 
Pospite rendanim mozzarela sirom ravnomerno preko sosa.
 
Dodajte omiljene sastojke po izboru, kao što su šunka, pečurke, masline, paprike, luk i origano.
 
Pečenje:
 
Stavite picu u unapred zagrejanu rernu i pecite je 12-15 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe, a sir se rastopi i dobije lepu koricu.
 
Posluživanje:
 
Isecite picu na komade i poslužite dok je još topla. Uživajte!
 
Ovo je osnovni recept za domaću picu. Možete prilagoditi sastojke i dodati svoje omiljene dodatke kako biste stvorili picu po vašem ukusu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Silver

    24.10.2023 09:34
    okanite se coravog posla i narucite picu prekp glova ...
  • mrk

    23.10.2023 18:54
    rerna od 250 stepeni ne radi posao. probao i sa šamot pločama, isto tesko to ide. sa lopaticom i nekako ali bez nje nikako.

    glavna i najvaznija stvar kod testa je FERMENTACIJA. nikakve gluposti za 2h i tako to. minumum 24h do 48h fermentacije poolish-a i posle 24h fermentacija testa.
  • Lk

    23.10.2023 14:50
    Lk
    Ko da je neka filozofija? Od 2 kg brasna dobicete cetiri porodicne pice! Testo uz kvasac nedodje za 2h kupite sampinjonje paradajz pire origano i jeftiniji sir! Testo razvucete kolika vam je tepsija i pecete na tepsiji koja je okrenuta naopacke i tako dobijete vecu picu! To je sirotinjska hrana i mozete sta hocete i imate staviti na Testo sve ukusno I bitno je da su svi ukucani siti! Mi tako pravimo prvo se pire razblazi sa malo vode origina biber i po kasikice secera. Onda na svako Testo se nanosi zatim sunku sampinjoni i rendani sir pred kraj pecenja! Neko ko ima para stavlja prsutu mocarelu…ali za naša primanja ovo je sasvim dovoljno i svi zadovoljni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.