
Brzo i ukusno: Piletina sa limunom i belim lukom
Sigurno će vam se dopasti ova jednostavna, a istovremeno ukusna piletina sa limunom i belim lukom.

Foto: Pixabay
Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajuće kiselosti limuna i bogatstva arome belog luka, stvarajući neodoljivu harmoniju ukusa.
Sa svega nekoliko sastojaka i malo vremena, pripremite se da uživate u sočnom obroku.
Sastojci:
4 pileća filea
2 limuna
4 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun (opciono)
Kako se sprema:
Operite limun i izrendajte koricu jednog. Iscedite sok iz oba limuna.
Oljuštite i sitno iseckajte beli luk.
U maloj činiji, pomešajte izrendanu koru limuna, sok od limuna, seckani beli luk, maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Ova mešavina će biti marinada za piletinu.
Stavite pileći file u plitku posudu i prelijte marinadom. Dobro promešajte, kako bi se piletina ravnomerno natopila. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta (idealno bi bilo oko dva sata).
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Uklonite piletinu iz marinade i stavite je u vatrostalnu posudu. Prelijte preostalom marinadom preko piletine.
Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa. Ako želite, pospite je svežim seckanim peršunom pre služenja.
Poslužite sa omiljenim prilogom, kao što su krompir pire, pirinač ili sezonsko povrće.
Prijatno!
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Pečene knedle sa kiselim kupusom i dimljenom slaninom
08.10.2025.•
6
Neobičan spoj kiselog kupusa, knedli i dimljene slanine - jelo koje donosi duh zime u potpuno novom obliku.
Miris jeseni iz rerne: Pita sa bundevom i cimetom
07.10.2025.•
3
Kako dani postaju kraći, a vazduh svežiji, bundeva ponovo preuzima glavnu ulogu u kuhinji.
Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
07.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.
Za "jak" početak dana: Prženice sa sirom i jogurtom
06.10.2025.•
0
Nekad nije loše početi dan sa starim dobrim prženicama, kvašenicama, močama...
Ako ste još raspoloženi za hladan napitak: Oblak kafa
05.10.2025.•
0
Kafa koja je trenutno popularna na mrežama je takozvana Oblak kafa.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
02.10.2025.•
4
Šakšuka je bliskoistočno-severnoafričko jelo koje se sastoji od jaja poširanih u sosu od paradajza, paprike i začina.
Palenta sa sirom i kiselom pavlakom: Gurmanski doručak koji nije previše skup
01.10.2025.•
0
Palenta je pristupačna i ume da zasiti, a uz malo dodataka postaje pravi gurmanski doručak.
Aromatična kafa sa mandarinom i medom
01.10.2025.•
0
I danas vam donosimo recept za malo drugačiju kafu, pa ako volite ovaj napitak i volite da eksperimentišete - ovo je piće za vas.
Da dan počne ukusno: Orijentalna med-kafa sa začinima
30.09.2025.•
1
I danas za vas imamo recept za malo drugačiju kafu.
Za egzotičan početak dana: Kokos latte
29.09.2025.•
0
Sigurno imate jednu vrste kafe kojoj ste verni i koju preferirate kada ujutru otvorite oči.
Predlog za doručak ili ručak: Pečena jaja u avokadu sa sirom i začinskim uljem
28.09.2025.•
1
Važno je kako startujete dan, a lepo je ako je taj start ukusan i hranjiv.
Fin način da započnete dan: Kardamom moka sa medom
28.09.2025.•
0
I danas vam donosimo malo drugačiji recept za kafu, da probate nešto novo i ukusno.
Napitak protiv stresa koji "trenduje" na društvenim mrežama: Ovo je recept za "kortizol koktel"
26.09.2025.•
0
Prema najnovijem izveštaju Censis-Eudaimon-a, čak 31,8 odsto ljudi navodi da se oseća iscrpljeno i pred sagorevanjem zbog svakodnevnog radnog pritiska.
VIDEO Malo drugačiji doručak: Turska jaja u jogurtu
25.09.2025.•
5
Danas vam donosimo jedan malo neobičniji recept za doručak sa jajima - turska jaja u jogurtu (Çılbır).
Recept Taška Načića za carsku paštetu
23.09.2025.•
1
S vremena na vreme društvenim mrežama počne da se deli recept Taška Načića za carsku paštetu.
VIDEO: Ovo je recept za kolač nazvan po Robertu Redfordu
21.09.2025.•
0
Znate li da postoji kolač posvećen Robertu Redfordu, legendarnom glumcu koji nas je napustio 16. septembra?
Predlog za nedeljni ručak: Paprike punjene krompirom i sirom
21.09.2025.•
0
Ako imate koju papriku viška, ovo je idealno jelo za nedeljni ručak.
Ovaj sos od samo tri sastojka proglašen je "najboljim umakom na svetu"
16.09.2025.•
8
Pasta je mnogima jedno od omiljenih jela, a umak od paradajza, koji je Delish.com proglasio "najboljim sosom na svetu", možete napraviti od samo tri sastojka.
VIDEO "Razvučeni sladoled" osvaja mreže: Evo kako da ga sami napravite
14.09.2025.•
0
Na Tiktoku se poslednjih nedelja pojavio novi viralni trend - "razvučeni sladoled" (stretchy ice cream), poznat i kao "turski" ili "arapski" stil sladoleda.
Za malo drugačiji početak dana: Banana kafa
14.09.2025.•
2
Uvek nije loše probati nove stvari, napraviti malo promene da ono što praktikujemo svaki dan - poput kafe, ne dosadi.
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom
10.09.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočne, kremaste lazanje sa piletinom, povrćem i blagim ukusom pavlake i sira.
Komentari 2
Niste
Lufthansa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar