VIDEO: Ako volite smoki - ovo je zdravija verzija koju možete napraviti sami

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz detinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.
VIDEO: Ako volite smoki - ovo je zdravija verzija koju možete napraviti sami
Foto: Pixabay
Hrvatska fitnes influenserka Marija Kovač podelila je recept preko svog Instagram profila, napisavši kako se smoki može napraviti i u zdravijoj verziji i da je ovo savršena ideja, ako imate decu.
 
Sastojci koji će vam biti potrebni su za jednu porciju su:
 
- dva belanceta
- jedna kašičica putera od kikirikija
- 40 grama kikirikija
Priprema:
 
Najpre usitnite kikiriki. Poželjno je da kikiriki bude blanširan i neposoljen, ali možete iskoristiti i suvo prženi kikiriki bez soli. Potom umutite belanca u čvrst sneg, a onda pomešajte s puterom od kikirikija i dodajte usitnjeni kikiriki. Smesu možete dodatno posoliti.
 
Ova fitnes influenserka je uz pomoć kašičica formirala smokije, a onda ređala na tepsiju obloženu papirom za pečenje. No, jedna korisnica društvenih mreža u komentaru ispod njene objave podelila je koristan savet s kojim je formiranje ove grickalice još jednostavnije.
Potrebno je da smesu stavite u običnu kesu, odsečete ćošak i potom istisnete željeni oblik. Ovo takođe možete uraditi i uz pomoć kesice za šlag. 
 
Na kraju, grickalicu je potrebno peći 30 minuta na 160 stepeni.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće