Terzić: Pravo je vreme da prodamo Rajkovića

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je, zbog finansijskih problema u kojima se klub nalazi, ovo najbolji trenutak da se proda golman Predrag Rajković.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je, zbog finansijskih problema u kojima se klub nalazi, ovo najbolji trenutak da se proda golman Predrag Rajković.

Rajković je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka sveta na šampionatu na Novom Zelandu.

"Ovo je najbolji tajming za prodaju Rajkovića, i iako nemamo još nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada", rekao je Terzić za klupski sajt.

"Mi bismo voleli da Rajković ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona (evra), i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona",  rekao je Terzić.

On je čestito Orlićima veliki uspeh na svetskom prvenstvu, a pritom je izrazio i veliko zadovoljstvo što su i igrači Crvene zvezde na pravi način prezentovali Srbiju na Novom Zelandu. "Rekao sam i ranije da ćemo učiniti sve da zadržimo sve mlade igrače. Ispisali su stranice srpske istorije na najlepši mogući način, i ponosan sam što se na pobedničkom postolju našlo i četiri igrača Crvene zvezde. Čestitam i treneru Veljku Paunoviću koji je pokazao da može da se izdigne iz lošeg sistema kakav je srpski fudbal", kazao je generalni direktor Crvene zvezde.

On je dodao da će biti pojačanja, iako klub neće žuriti sa transferima. "Mnogo zavisi i od toga ko će od naših igrača ostati, jer ne možemo da kupujemo pre nego što prodamo. Naš budžet za pojačanja je u ovom momentu nula. Biće novih igrača, sigurno, ali bolje da dođu i 10-15 dana kasnije, nego da dovodimo prvo što nam se ponudi, a mogli smo i tako da dovodimo igrače. Sigurno je samo jedno - Crvena zvezda će biti jača nego prošle sezone", obećao je Terzić.

On je istakao da je klub odustao od dovođenja levog beka Zenita Milana Rodića, ali i mladog reprezentativca Srbije Nemanje Antonova.

"Rodić nam je bio opcija broj jedan, ali poslednjih dana se iskomplikovala situacija. Oni još ne znaju ko će doći umesto Viljaša Boaša, i Rodić će morati da se pojavi na treninzima. Nesporna je njegova želja da dođe u Zvezdu, ali Zenit sada ipak traži obeštećenje koje Zvezda trenutno ne može da plati, kao što ne može da plati ni Antonova, jer je i OFK Beograd u takvoj situaciji da mora da rešava svoju egzistenciju prodajom Antonova u inostranstvo", rekao je  Terzić.

Fudbaleri Zvezde nalaze se na pripremama u Sloveniji, a novu sezonu počeće 2. jula na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.
  • kiklop

    03.07.2015 17:31
    vala jeste
    on je jedini igrač koji vredi, bez njega će biti borbe za opstanak, ha ha ha. sve sami stručnjaci u zvezdi sa terzićem na čelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.