Azuri uzeli bod u Novom Sadu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je rezultatom 1:1 sa selekcijom Italije u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje će se održati 2017. godine.
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je rezultatom 1:1 sa selekcijom Italije u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje će se održati 2017. godine.

Pred oko 6.000 gledalaca na "Karađorđu" Srbija je povela preko Sergeja Milinkovića-Savića u 47. minutu utakmice. Pokazao je igrač Lacija individualni kvalitet, primio je loptu na dvadesetak metara po desnoj strani, povukao je po liniji i onda je krajnje iskosa pogodio u bliži ugao golmana Alesija.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, Danilo Kataldi je u 56. minutu nakon odbijene lopte pogodio malu mrežu Radunovića sa dvadesetak metara razdaljine.

Srbija je večeras odigrala ispod nivoa na kojem je igrala na minulom prvenstvu sveta na Novom Zelandu. Izabranici trenera Sivića na večerašnjoj utakmici nisu stvorili veliki broj šansi. Imali su naši reprezentativci više loptu u nogama od neugodnih Italijana, ali nisu uspeli to da materijaliziju. Najbolji pojedinac u našoj reprezentaciji bio je fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić.

Italijani su imali dve izglednije šanse, pored gola koji su postigli, i sigurno je da su bili opasniji rival večeras u Novom Sadu. Treba pomenuti da se neposredno pred utakmicu povredio i prvi golman ekipe Predrag Rajković, ali ga je dostojno zamenio Boris Radunović koji nastupa za Atalantu.

Italijani su zasluženo odneli bod iz Novog Sada, i sada dele prvo mesto sa našom selekcijom.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Slovenije u gostima.

  • canak

    13.11.2015 21:39
    camac
    prazan stadion

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.