Vojvodina predstavila novog trenera

Novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba "Vojvodina" Ljubomir Ristovski kaže da mu je kao navijaču crveno-belih dolazak u matični klub ostvarenje sna.
Novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba "Vojvodina" Ljubomir Ristovski kaže da mu je kao navijaču crveno-belih dolazak u matični klub ostvarenje sna. Ristovski, koji je prošao sve mlađe kategorije Vojvodine, kaže da se nadao pozivu koji je sa zadovoljstvom prihvatio.

"Potajno sam se nadao ovoj poziciji. Svi znate da sam iz grada, da sam Novosađanin, da sam Vojvodinaš, tako da mogu da kažem da se moj trenerski san koji je počeo 2004. ostvario ovog leta", kaže popularni Riđi.

Prema njegovim rečima, iako svojoj novoj funkciji pristupa sa emotivnim nabojem, to ne znači da će igrači osetiti sentimentalnost. Novi strateg Novosađana naglašava da je svestan da Vojvodina ima imperativ pobeda i igranja evropskih takmičenja i da kod njega niko nema rezervisano mesto u timu. "Vi sami znate da Vojvodina uvek mora ići na pobedu. U klubovima u kojima sam do sada radio, uvek sam forsirao mlade igrače, ali jedno je sigurno – kod mene igraju samo najbolji igrači i teren će uvek odlučivati o tome ko će braniti boje kluba", kategoričan je novi trener crveno-belih.

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić kaže da je Ristovski mlad i ambiciozan trener, koji je već vodio pet klubova u svojoj karijeri, ali da je poslednja sezona koju je proveo na klupi Spartaka iz Subotice zaslužna za poziv iz Vojvodine.

"On je proteklih šest meseci proveo u Spartaku, gde je uspeo da ovu ekipu dovede na visoko peto mesto i recimo da je taj period bio presudan. Tada smo zaključili da Ristovski ima metodiku i znanje potrebno da bude trener Vojvodine", kaže Pantelić.

Novi trener imaće samo nekoliko nedelja da uskladi sastav tima, jer kvalifikacije za Ligu Evrope startuju već 14. jula. Prema njegovim rečima, klub će za to vreme odigrati tri prijateljske utakmice, gde će odrediti tim sa kojim će se predstaviti na evropskoj sceni. Ristovski se slaže da je najveći kadrovski problem na poziciji golmana, jer je transfer kapitena Željka Brkića u italijanski Udineze već gotova stvar. Ristovski nije želeo da komentariše transfer politiku kluba, kao ni mogućnost dovođenja mladog golmana Branimira Aleksića, koga je trenirao u Spartaku. (M.Sovilj)

  • LimanacNS

    16.06.2011 06:55
    @Limanac
    Slažem se s tobom. Vidim da ovakvo vođenje kluba ne vodi nikuda. Klub jednostavno nije stabilan i dok se to ne dogodi, nema ni kvalitetnih trenera na duže staze, ni titula.
  • Limanac

    15.06.2011 12:25
    @limanacNS
    Druze,shvati da nije problem u trenerima. Da imamo normalnu upravu koja isplacuje igrace i strucni stab na vreme i koja ne prodaje utakmice protiv najvecih rivala,Milinkovic bi sigurno ostao,a on bi bio najbolje resenje. Jednostavno covek nije zeleo da bude deo tog cirkusa.
    Dokle god je bata na celu kluba ne pise nam se dobro...
  • LimanacNS

    15.06.2011 09:20
    Da, ali...
    Svaka čast Ristovskom i njegovom motivu, ali... Zar naša Voša nije kalibar za jednog odličnog, proverenog trenera sposobnog da motiviše igrače i da svojom taktikom dovede klub do duple krune? Nadam se ipak da grešim i da će ovaj trener ostati, pa bar do kraja sezone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.