Šou košarkaša Srbije na početku Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije ostvarili su bitan trijumf protiv reprezentacije Španije rezultatom 80:70 u prvom kolu B grupe na startu Evropskog prvenstva.
Košarkaši Srbije ostvarili su bitan trijumf protiv reprezentacije Španije rezultatom 80:70 (11:21 23:15 28:16) u prvom kolu B grupe na startu Evropskog prvenstva.

 

 

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića na najbolji mogući način otvorili su kontinentalni šampionat.

Najvećim delom zanimljive i uzbudljive utakmice igrali su bolje i sigurnije, pa su posle velike borbe zasluženo trijumfovali nad kvalitetnim protivnikom.

Početak susreta u potpunosti je pripao Srbiji, koja je organizovanom i disciplinovanom igrom povela sa 5:0 i istovremeno briljantnom odbranom "začarala" svoj koš, pa su Španci prve poene postigli nakon punih pet minuta borbe. Ipak, moćni tim"furije" umeo je uzvrati i preuzme kontrolu utakmice, a kada je na startu druge četvrtine stekao 12 poena prednosti (23:11) činilo se da nezadrživo grabi ka uspehu.

Sjajni srpski košarkaši, međutim, pokazali su zbog čega su u krugu favorita ovogodišnjeg Evrobasketa. Nemanja Nedović je sa dve trojke pokrenuo ekipu, u nastavku su mu se pridružili kapiten Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, pa je u trećoj četvrtini usledio preokret. Dobrim šutem i snažnom odbranom Srbija je kontrolisala utakmicu i stekla 12 poena prednosti, međutim, u poslednjoj deonici ponestalo je smirenosti u igri.

Nije bilo rešenja za odličnog Paua Gasola, pa je poslednjih pet minuta proteklo u velikoj napetosti, a dva minuta pre zvuka sirene Španci su prišli na jedan poen razlike. Međutim, izvanredni Bjelica pogodio je trojku, odmah zatim i Bogdanović, i otpor Španaca definitivno je slomljen, tako da je Stefan Marković iz slobodnih bacanja samo overio veliki trijumf, izuzetno značajan za samopouzdanje i rasterećeniju igru u nastavku šampionata.

Srbiju su do uspeha predvodili Bjelica sa 24, Nedović sa 14, Teodosić sa 12 i Bogdanović sa osam poena, dok su kod Španaca najefikasniji bili Gasol sa 16 i Fernandez i Mirotić sa po 10.

U 2. kolu B grupe Srbija u nedelju od 15 sati protiv Nemačke, koja je ranije danas pobedila Island (71:65). Više o očekivanjima Nemaca pred sutrašnji duel sa Srbijom pročitajte OVDE.
  • nikola

    05.09.2015 20:16
    Bravo, momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).