VIDEO: Srpski košarkaši spremno dočekuju Nemce

Košarkaši Srbije danas igraju drugu utakmicu B grupe Evropskog prvenstva u Berlinu, a dočekaće ih upravo reprezentacija Nemačke.
Košarkaši Srbije danas igraju drugu utakmicu B grupe Evropskog prvenstva u Berlinu, a dočekaće ih upravo reprezentacija Nemačke.

Srbija u ovu utakmicu ulazi s mnogo samopouzdanja, s obzirom na to da je u jučerašnjem napetom meču prvog kola eliminisala Špance 80:70 (11:21 23:15 28:16).

U naletu snage su Nedović, Bjelica i Teodosić, kao i Bogdanović, koji su ostvarili ključne poene za naše na startu prvenstva. Da Srbija gradi snažan ugled pokazuju i pisanja stranih medija, koji su prozvali našeg talentovanog igrača "Profesor Bjelica".

S druge strane, Nemačku je iznenadio autsajder prvenstva Island, koji je pripretio tri minuta pred kraj utakmice na svega tri poena razlike. Nemce je spasio Dirk Novicki, koji je bio i vođa igre. Nemačka je uspela da trijumfuje 71:65 (20:14, 21:12, 18:17, 12:22).

Nakon oba duela, selektori se nisu zaletali u predviđanjima. Aleksandar Đorđević je otkrio da je ekipa pred prvi meč bila pod velikim pritiskom, ali da nema mesta prevelikim očekivanjima u tako teškoj grupi.

"Moramo da se okušamo skromnošću. Sve je ovo mnogo zahtevno. Ne smemo da završimo posao večeras. Ovo je svakako jedan od ciljeva i uspeli smo da pobedimo. Šteta što samo nije finale. Igralo se kao finale, prava utakmica, samo ne treba da odemo u krajnost", rekao je srpski selektor i naglasio da će naši igrači, kao i u prvom meču, najbolje iskoristiti treću četvrtinu. "Ona je zaštitni znak ove ekipe", najavio je Đorđević.

Selektor Nemačke Kris Fleming rekao je da je pred njegovim izabranicima teška utakmica i obelodanio da je Srbija - favorit.

"Na osnovu njihovog rezultata od prošlog leta, oni su ne samo favoriti protiv nas, nego su i jedni od pretendenata za medalju na kompletnom prvenstvu. Imaju odličan tima sa nekoliko izuzetnih pojedinaca", rekao je Fleming.

Utakmica počinje u 15 časova. Pre početka, pogledajte najzanimljivije momente iz utakmice protiv Španije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).