Evrobasket: Sledeća stanica - Island

Košarkaši Srbije danas od 14:30 časova igraju protiv Islanda utakmicu trećeg kola B grupe Evrobasketa.
Košarkaši Srbije danas od 14:30 časova igraju protiv Islanda utakmicu trećeg kola B grupe Evrobasketa.

Srbija je u prvoj utakmici savladala selekciju Španije koja je možda i prvi favorit za zlato, dok je u drugom kolu, nakon malo lošije partije, savladana Nemačka, košem Bjelice u poslednjim trenucima utakmice.

Naš sledeći protivnik, selekcija Islanda ima dva poraza u prva dva kola. Prvo su poraženi od Nemačke sa 6 poena razlike, a u drugom kolu bolji su bili Italijani koji su ih ostavili na minus sedam.

Njihov najbolji igrač Jon Stefanson u proseku beleži 17 poena po utakmici, a Hlajnur Beringson doprinosi sa 7,5 skokova, dok u našoj reprezentaciji najbolji saldo ima Nemanja Bjelica sa 18 poena i 6,5 skokova. Posle pobede nad Nemačkom naš selektor Aleksandar Đorđević izjavio je da nemamo poene u tranziciji i da će ekipa nakon odmora sigurno igrati bolje.

- Igrali smo dve jako teške utakmice. Miloš Teodosić još nije u takmičarskoj formi, kao ni Zoran Erceg. Mnogo će nam značiti pauza, da odmorimo mišiće - rekao je Đorđević.

Našu ekipu očekuje još jedan težak meč, ali nakon dana odmora i odličnog starta na prvenstvu sigurno možemo da očekujemo još jednu pobedu. Utakmica počinje u 14:30 časova u Berlinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).