Srpski cunami pogodio Island

Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Islanda rezultatom 93:64 (24:16, 18:16, 23:16, 26:16) u trećem kolu B grupe Evrobasketa.
Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Islanda rezultatom 93:64 (24:16, 18:16, 23:16, 26:16) u trećem kolu B grupe Evrobasketa.

Odličnu partiju pružili su naši reprezentativci danas protiv Islanda. Aleksandar Đorđević je odmarao Bjelicu i Teodosića, a priliku da se još jednom dokažu dobili su igrači sa manjom minutažom na ovom prvenstvu.

Selektor je igru organizovao oko centara pa je Raduljica zabeležio 13 poena, a šansu je iskoristio i mladi Milutinov koji je upisao 6 poena. Odlična uvertira pred utakmicu protiv Turske, gde bi pobedom naša ekipa zagarantovala prolaz u narednu fazu takmičenja.

TOK MEČA:

Već na početku utakmice naši košarkaši odlaze na plus sedam nakon mini role Ognjena Kuzmića i dve uzastopne trojke Nikole Kalinića. Posle Kalinića trojku pogađa i Nedović, a zatim solo prodorom beleži još dva poena i održava prednost. Krenuo je naše igrače šut sa linije 6,25 pa Erceg još jednom trojkom stavlja tačku na prvu četvrtinu.

Rastrzano deluje Đorđevićeva ekipa u drugoj četvrtini u napadu. Pokušavaju dodavanjima u reket da naprave centrima situaciju za poene, ali gube loptu u nekoliko navrata. Uspeli su "orlovi" da konsoliduju redove u napadu i da se odlepe na deset poena razlike nakon izrađene akcije i odlične asistencije Teodosića za Kuzmića. Islanđani pokušavaju da uhvate rezultatski priključak šutevima za tri poena, ali su od 16 pokušaja uspeli da pogode samo dva puta. Srbija to kažnjava i uz poene Raduljice i Nemanje Nedovića odlazi na odmor sa dvocifrenom prednošću.

Islanđani nakon odmora nastavljaju sa negativnim nizom za tri poena. Kuzmić i Nedović odlični danas, prave mnogo problema odbrani Islanđana i održavaju dvocifrenu prednost. Nedović je doživeo neprijatan udarac u grudi nakon što ga je Hlajnur zakačio laktom prilikom doskoka, ali se odmah pridigao i nastavio meč. Dodali su gas naši momci i odličnom saradnjom u napadu otišli na plus 21. Do kraja četvrtine, posle serije promašaja, Islanđani konačno pogađaju trojku.

Na početku poslednje četvrtine Raduljica pravi nameran faul, a zatim beleži dva poena u sledećem napadu. U nastavku utakmice igra se poen za poen, "orlovi" konstantno na dvadeset poena prednosti. Dobio je šansu i Nikola Milutinov i iskoristio priliku da se upiše u strelce sa linije slobodnih bacanja, a u sledećem napadu atraktivnim zakucavanjem odvede Srbiju na plus 30. Milutinov još jednim košem zatvara ovu utakmicu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Nemanja Nedović sa 15 poena, 2 skoka i 4 asistencije, dok je u ekipi Islanda najbolji bio Gunarson sa 18 poena, 3 skoka i jednom asistencijom.

Srbija narednu utakmicu igra sutra protiv Turske u 14:30 časova. Trenutno je vodeća u grupi B sa sve tri pobede.

  • МиланНС

    08.09.2015 17:23
    Резултат...
    Браво за кошаркаше...п.с. 4 пута по 16 поена од стране противника,занимљиво

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).