Srbija 4 od 4, potopljena i Turska

Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Turske rezultatom 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13) u četvrtom kolu B grupe Evrobasketa.
Košarkaši Srbije pobedili su reprezentaciju Turske rezultatom 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13) u četvrtom kolu B grupe Evrobasketa.

Srbija je odlično otvorila utakmicu sa veoma dobrim procentom šuta za tri poena, ali i dobrom igrom u reketu na centarskim pozicijama.

I u odbrani je naša reprezentacija odigrala na zavidnom nivou, što je rezultiralo prednošću od 19 razlike. Možda i neočekivano laka pobeda praktično je osigurala našoj reprezentaciji prolaz u narednu fazu takmičenja.

TOK MEČA:

Već posle pet minuta igre dvocifrena prednost za Dorđevićevu ekipu. Namestili su ruku naši momci i pogodili tri trojke za redom. Izuzetno dobrom igrom u odbrani Srbija stiže do 14 poena razlike. Potvrdio je Raduljica dominaciju u prvoj četvrtini i zakucavanjem odveo svoju ekipu na plus 16.

I u nastavku utakmice dobra igra "orlova", najveću prednost od dvadeset i jednog poena postavio je Stefan Marković šutem za tri poena. Turci nisu imali rešenja za šuterski raspoložene igrače Srbije ni u ovom delu igre. Odlična saradnja Teodosića i Raduljice pred kraj četvrtine doprinela je velikom prednošću pred odlazak na odmor. Teodosić je u prvom poluvremenu zabeležio 10 asistencija, a Raduljica 14 poena.

Uspeli su Turci u trećoj četvrtini da prepolove prednost Srbije serijom od 8-0, a veliki udeo u tome imala je naša ekipa koja je ishiterno igrala u napadu. Nastavili su Raduljica i Teodosić da sarađuju ispod obruča Turaka i lakim poenima čuvaju dvocifrenu prednost.

Nisu imali Turci šta da čekaju u poslednjoj četvrtini i šutevima van linije 6,25 pokušali su da uhvate rezultatski priključak. Srećom, to im nije pošlo za rukom, naši momci su iskoristili njihove promašaje i otišli na plus 18. Đorđevićeva ekipa je rutinski privela utakmicu kraju.

Najefikasniji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 20 poena i 6 skokova, dok je za Tursku Ali Muhamed zabeležio 16 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

Srbija se nalazi na prvom mestu B grupe sa sve četiri pobede. Ako Nemačka večeras pobedi Italiju, meč sa "azurima" neće imati za nas rezultatski značaj jer će Srbija i definitivno biti prva u grupi.

Poslednju utakmicu u grupi "orlovi" igraju sutra u 14:30 časova protiv Italijana u Berlinu.

  • Perica

    09.09.2015 18:25
    Polako
    Ajmo samo trezveno i polako ima jos da se igra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).