Evrobasket: Nezaustavljiva Srbija razbila i "Azure"

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju rezultatom 101:82  (25:19, 23:21, 28:19, 27:23) u poslednjem kolu grupe B Evrobasketa.
Košarkaši Srbije pobedili su Italiju rezultatom 101:82  (25:19, 23:21, 28:19, 27:23) u poslednjem kolu grupe B Evrobasketa.

Srbija je grupnu fazu završila kao prvoplasirana ekipa bez poraza. Na današnjoj utakmici je našoj ekipi sve polazilo za rukom, odličan procenat šuta za tri poena, jaka odbrana i još jednom odlična saradnja pod obručem protivnika ostavila je Italijane bez minimalne šanse danas.

Ova pobeda će još više podići samopouzdanje našim reprezentativcima, koji sve bolje igraju, a prava na grešku sada nema jer sledi nokaut faza.

TOK MEČA:

Odlično su otvorili utakmicu naši reprezentativci serijom od 8:0. Kapiten ekipe Miloš Teodosić je za 7 minuta provedenih na parketu zabeležio 14 poena i dve asistencije, i praktično sam odveo Srbiju na plus 13. Uspeli su "Azuri" da uhvate priključak i priđu na 6 poena zaostatka do kraja četvrtine.

U drugoj četvrtini izjednačena utakmica, igralo se koš za koš. Miroslav Raduljica je u nastavku mini rolom ponovo doneo dvocifrenu prednost, a Teodosić je povisio još jednom trojkom. Galinari i Kalinić su se pokoškali posle defanzivnog skoka našeg igrača nakon čega je Italijanu dosuđen faul, pa je sudija poslao Kalinića na liniju slobodnih bacanja što ovaj i koristi.

Nastavili su naši igrači i u trećoj deonici da bombarduju koš Italijana. Uspeli su Italijani da dođu na pet poena zaostatka, ali je trojka Markovića bila najava za mini kanonadu i 15 poena razlike u našu korist. Do kraja četvrtine je Đorđevićeva ekipa sačuvala zasluženu prednost.

Dodali su gas naši reprezentativci u poslednjoj četvrtini. Ređale su se odlične akcije, Bogdanović je šutem za tri poena podigao prednost na plus 23. Dominantno su igrali naši košarkaši u odbrani i nisu dali Italijanima ni najmanju šansu. Pred kraj utakmice usledila je dominacija Kalinića i Nedovića koji su odradili dva atraktivna alej-apa i definitivno "zakucali" Italijane.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Miloš Teodosić sa 26 poena, jednim skokom i 8 asistencija. Kod Italijana je Đentile upisao 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Prvu utakmicu nokaut faze naša ekipa igra u nedelju protiv Finske.

  • BOX

    10.09.2015 18:59
    SRBIJA JE NAJSUPERIORNIJA SILA SVETA .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).