Partizan dočekuje Olimpiju

Košarkaši Partizana mt:s u nedelju igraju derbi 11. kola regionalne ABA lige, a u "Pionir" stiže oslabljena ekipa Union Olimpije.
Košarkaši Partizana mt:s u nedelju igraju derbi 11. kola regionalne ABA lige, a u "Pionir" stiže oslabljena ekipa Union Olimpije.

Ovo će biti 110. susret dve ekipe u istoriji. "Crno-beli" su 62 puta bili bolji, dok su Slovenci odneli 46 pobeda, a jednom je bilo i nerešeno. Što se Jadranske lige tiče, Partizan je mnogo uspešniji, od ukupno 16 duela, "crno-beli" su 14 puta slavili. Partizan i tim iz Ljubljane u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja imaju po sedam pobeda i tri poraza, ali tim iz Humske zbog bolje koš razlike zauzima treću poziciju, dok je Olimpija na četvrtom mestu na tabeli.

"Ne treba gledati na sledeću utakmicu kroz probleme koje je Olipmpija imala u proteklom periodu. Jeste da su ostali bez ključnih igrača, međutim oni su već na prvoj evroligaškoj utakmici pružili dostojan otpor Prokomu. Sigurno je da imaju svoje probleme međutim ja računam i siguran sam da će to donekle pokušati da nadomeste, odnosno da te probleme reše, pojačanim intenzitetom. Možda su izgubili imperativ koji su imali ranije, ali će praktično to pretvoriti u svoju snagu i sa manje opterećenja ulaziti u sledeće duele i Jadranske i Evrolige. Ljudi koji su ostali tamo imaju svoj kvalitet i sigurno će pod tim okolnostima i sa smanjenim pritiskom biti još bolji i pružiti svoj maksimum", rekao je trener Partizana Vladimir Jovanović.

Srpski šampion je tokom nedelje propustio šansu da obezbedi plasman u Top 16 fazu Evrolige.

"Mi dočekujemo ovaj meč posle jako teškog gostovanja u Belgiji, gde nismo utakmicu rešili u svoju korist, tom utakmicom dosta stvari smo mogli da rešimo, te moramo kroz ovu Jadransku ligu da vraćamo samopouzdanje i svaka utakmica nam je mnogo važna. Opet je jako bitno i to da je ovo prva utakmica u Jadranskoj ligi gde mi ne igramo sa, sada, dva standardna člana prve petorke. Svaka naedna utakmica mora da nam služi i kao napredovanje i moramo da presložimo svoje redove, da preraspodelimo uloge koje smo ranije imali. Mislim da iz tog razloga, i ovog prvog i ovog drugog, utakmica sigurno neće biti laka, mi moramo stvarno da pružimo svoj maksimum ne samo zbog te utakmice nego i zbog utakmica koje nam predstoje“, rekao je trener regionalnog šampiona Vladimir Jovanović.

Utakmica 11. kola regionalne ABA lige između Partizana mt:s i Union Olimpije igra se u nedelju u "Pioniru" od 19.00 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).