WB2015: Đoković u polufinalu protiv Gaskea

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pobedivši Marina Čilića sa 6:4, 6:4, 6:4.

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pobedivši Marina Čilića sa 6:4, 6:4, 6:4 posle 110 minuta igre.

U prvom setu, Đoković je napravio brejk u trećem gemu, a zatim je održavao vođstvo. Pri rezultatu 5:4, Čilić je spasao tri set lopte odličnim poenima na mreži, ali je Đoković iskoristio četvrtu.

Do drugog brejka u meču Đoković je došao u devetom gemu drugog seta, poveo sa 5:4 i servirao za set. Scenario sa početka drugog seta ponovio se i u trećem – igrači koji su počinjali gemove nisu imali problema da ih dobiju, sve do sedmog gema. I ovaj set Đoković je dobio sa 6:4.

Đoković je igrao treći uzastopni dan na Vimbldonu, pošto je njegov meč osmine finala sa Andersonom trajao dva dana.

"Posle teške borbe za četvrtfinale nisam znao kako će telo da mi se oseća. Ipak, napravio sam važne brejkove i igrao vrlo dobro. To što sam 27. put u polufinalu grend slema ne uzimam zdravo za gotovo. Sve to se mora zaraditi", rekao je Đoković posle četvrtfinalnog duela.

U polufinalu će igrati protiv Francuza Rišara Gaskea koji je savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku u pet setova - 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9. Trenutno 20. teniser sveta slavio je posle maratonske troipočasovne borbe, pune neizvesnosti i preokreta.

Drugi polufinalni par čine Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari. Federer je u četvrtfinalu pobedio Francuza Žila Simona sa 6:3, 7:5, 6:2, dok je Mari slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospišila - 6:4, 7:5, 6:4.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.