Tipsarević i Troicki osumnjičeni za nameštanje

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nalaze se na "crnoj listi“ igrača za koje Jedinica za teniski integritet osnovano sumnja da su učestvovali u nameštanju mečeva.
Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nalaze se na "crnoj listi“ igrača za koje Jedinica za teniski integritet osnovano sumnja da su učestvovali u nameštanju mečeva.

Pomenutu listu sa 41 imenom, koju je sastavila Jedinica za teniski integritet, objavio je švedski list "Svenska bladet", koji tvrdi da je došao u ekskluzivni posed ovog dokumenta.

Od zvučnijih imena na njoj se nalaze Nikolaj Davidenko, Ivo Karlović, Mario Čilić, a od teniserki tu su Flavija Peneta, Viktorija Azarenka, Agnješka Radvanska...

Lista je napravljena na osnovu praćenja količine uplata na mečeve određenih igrača, posle čega su teniseri i teniserke podeljeni u dve sumnjive grupe. U prvoj, koju čini 20 tenisera, među kojima se nalazi Janko Tipsarević, smešteni su igrači koji su pod istragom, dok drugu grupu, u kojoj je Viktor Troicki, predstavljaju teniseri i teniserke koji se nalaze pod budnim okom pomenute jedinice.

"Od preko 4.000 odigranih mečeva tokom godine, više od 50 njih dolazi pod sumnju, jer je uočeno mnogo iznenađujućih rezultata, a sve prate velike uplate na baš takav ishod", rekao je za švedski list Johanes Nilson, ekspert za klađenje u tenisu iz kompanije "Betfer". Takođe, veruje se kako ITF, ATP i WTA organizacije svesno kriju ili se ne trude da istraže sumnjive slučajeve kako bi tenis i dalje zadržao status "čistog" sporta.

Jedina dvojica tenisera koji su kažnjeni zbog nameštanja mečeva su Austrijanac Daniel Koeljerer i Srbin David Savić. Obojica su doživotno suspendovani iz profesionalnog tenisa.

Crna lista: Filip Kolštajber, Potito Staraće, Andreas Sepi, Fabio Fonjini, Janko Tipsarević, Mikael Ljodra, Nikolaj Davidenko, Tejmuraz Gabašvili, Viktor Krivoi, Kristofer Rohus, OskarErnandez, Jevgeni Korolev, Filipo Volandri, Vejn Odesnik, Viktorija Azarenka, Agnješka Radvanska, Frančeska Skijavone, Sara Erani, Marija Kirilenko i Katerina Bondarenko.

Sumnjivi teniseri: Brajan Dabul, Eduardo Švank, Džeremi Šardi, Simone Boleli, Lukaš Kubot, Karlos Berlok, Igor Kunicin, Andrej Golubev, Aleks Bogomolov, Somdev Devarman, Stiv Darkis, Marin Čilić, Flavio Ćipola, Ivo Karlović, Viktor Troicki, Flavija Peneta, Roberta Vinci, Virdžini Razano, Romina Oprandi, Dominika Cibulkova i Eleni Danilidu.

  • boco

    21.10.2011 17:44
    bas me cudi ???
    Bas me cudi. Otkud njih dvojica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.