"Koštana" NP Subotica gostuje u Novosadskom pozorištu

Predstava "Koštana" Narodnog pozorišta Subotica biće izvedena danas, 15. oktobra, na sceni Novosadskog pozorišta.
Predstava "Koštana" Narodnog pozorišta Subotica biće izvedena u četvrtak, 15. oktobra, na sceni Novosadskog pozorišta.

U glavnoj ulozi je Emina Elor.

Bučna, razvratna, duboko poetična, nežna, originalna, zastrašujuća, takva je ova "Koštana" Andraša Urbana. Pozorišno štivo koje se ne sme propustiti, koje se gleda sa zebnjom, strašću i nežnošću...

Izvodi iz kritika:

Ana Tasić/"Politika": Na sceni je upleteno izvođenje songova veoma izazovnog sadržaja, bez dlake na jeziku, sa kraćim dramskim scenama koje munjevito prikazuju fizičko i verbalno nasilje, zversko ponašanje nad ženama, uz pratnju i simboličku podršku tradicionalnih običaja. Urbanova pozornica je front, platforma užasa – Hadži-Toma (Ljubiša Ristović), Arsa (Vladimir Grbić), Mitka (Branko Lukač), Stojan (Srđan Sekulić), Pandur (Zoran Bučevac) izvode ples smrti, operu iz pakla, dok im Koštana (odlična Emina Elor) poji do poslednjeg daha, pokušavajući da nađe spas od te grupe krvoločnih, razjarenih kreatura."

"Teofil Pančić/"Vreme": "Koštana po motivima Bore Stankovića, u izvođenju drame na srpskom Narodnog pozorišta iz Subotice, sa sjajnim songovima Irene Popović i nezaboravom Eminom Elor u naslovnoj roli, beskrajno je duhovita i drska, brutalna i nežna, subverzivna i moćna teatarska čarolija, besprekorno verno osavremenjivanje i "izneveravanje" predloška, nesumnjivi vrhunac takmičarske selekcije; a taj mladi ansambl subotički, po koji put već ovo pišem, to je već jedno malo nacionalno blago, koje bi trebalo zaštititi nekim posebnim zakonom!"

Predstava će početi u 19 časova, a cena ulaznice je 400, za grupne posete 300 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Predstava "Ko je ovde idiot?" u Futogu

Predstava "Ko je ovde idiot?" po komadu ruske spisateljice Muze Pavlove biće odigrana u nedelju, 13. decembra,  u KC "Mladost" u Futogu. Predstava "Ko je ovde idiot?" po komadu ruske spisateljice Muze Pavlove biće izvedena u nedelju, 13. decembra, u KC "Mladost" u Futogu.

Predstava "Everyman" u SNP-u

Novo igranje predstave "Everyman" koja je nastala u koprodukciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Centra za razvoj cirkuske veštine "Ludifico" biće odigrana u Srpskom narodnom pozorištu na sceni "Pera Dobrinović" danas, 21. novembra, u 19.30 časova.