Recept dana: Knedle od slanine

Ovaj recept je lep dodatak svakom nedeljnom ručku.

Iseći 250 grama belog hleba na male kocke. Isto tako sitno iseći 150 grama slanine, jednu glavicu crnog luka i dosta peršunovog lišća.

U šerpu staviti jednu kašiku masti, dodati isečeni luk i peršun, luk ispržiti rumeno, pa kad je gotov skinuti ga sa vatre. Sad dodati iseckanu slaninu, zatim zemičku iseći na kockice, rumeno ispržiti pa i nju umešati.

Dodati potrebnu količinu mleka za pravljenje knedli. Kad se masa ohladi, dodati četiri jajeta i sve zajedno izmešati. Malo testa uzimati u ruke i praviti okrugle knedle. Posuti ih brašnom toliko da se ne lepe za ruke.

U šerpu staviti vodu, posoliti je, pa kad provri, spustiti knedle i kuvati ih u vodi koja vri pola sata. Vaditi ih rešetkastom kašikom, staviti na posudu, preliti rastopljenim maslacem ili mašću i služiti sa svakim sočnim mesom.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.