Menu 021

Predlog za današnji ručak: Goveđi gulaš s pečurkama

Napravite danas goveđi gulaš sa pečurkama.
Život 20.04.2016. | 07:41

Sastojci:

1 kg goveđeg mesa od buta

200 g šampinjona

200 g bukovače

100 g mariniranih šumskih pečuraka

4 glavice crnog luka

3 čena belog luka

200 g pelata paradajza

1 veća crvena paprika

2 kašike gustina

400 g testenine

1 kašičica šećera

mešavina začina

so, biber ulje

Priprema:

1. Goveđe meso, crvenu papriku i bukovače iseći na krupnije kocke, a šampinjone na listove.

2. Crni luk iseći na kockice, a beli luk iseckati što sitnije.

3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati meso i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso napola ne omekša.

4. Potom dodati izmiksani pelat paradajza, kašičicu šećera, crvenu papriku, bukovače i šampinjone.

5. Kada sastojci omekšaju, dodati marinirane pečurke, začine po ukusu i mešavinu gustina sa malo vode. Kuvati na umerenoj temperaturi kako bi se dobila željena gustina.

6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gulaš.

Autor: Nezavisne novine

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest