Novi kulinarski hit - sladoled od sira

Sladoled od sira je jedan od "trendova sa tanjira", koji će nam biti servirani tokom ove godine.
Gastro stručnjaci prognoziraju da će postati ozbiljan konkurent čizkejku.
 
Tokom prethodne godine kulinari širom sveta takmičili su se ko će izmisliti što primamljiviji sladoled od sira. Na internetu nas svakodnevno iznenađuje poneki nov recept za sladoled, baziran na siru – kozjem, pikantnom, čedar siru, buđavom, parmezanu ili nekom od čuvenih, autohtonih vrsta.
 
Sladoledi nas iznenađuju i novim bojama. Tako je tokom prošle godine veliki hit u Njujorku bio crni sladoled, proizveden od kokosovog pepela (nastao spaljivanjem kokosovog oraha), kokosovog mleka, krema i pahuljica. Ne samo da konzumente privlači svojom, za namirnicu kao što je sladoled neobičnom bojom i prijatnim ukusom, već vrši i detoksikaciju organizma.
 
U Londonu je najnoviji trend sladoled s ukusom zelenog čaja umotan u šećernu penu. Očigledno da mašta i u proizvodnji sladoleda daleko doseže.
  • Ivana

    24.02.2017 09:37
    Sir http://youtu.be/udiBgzcqNNY

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima