Menu 021

Zablude o pakovanom mesu - u šta smo sve verovali, a nije trebalo

Verovatno ste više puta posle dugog radnog dana svratili do najbliže prodavnice po namirnice, i tamo zatekli nesagledive redove i gužvu - jer su, izgleda, svi razmišljali kao vi.
Život 06.05.2019. | 10:00 > 09:58

Dok čekate u redu za meso, sigurno ste pomislili kako bi bilo lakše i brže da jednostavno uzmete parče koje je već zapakovano.

Međutim, o upakovanom mesu rasprostranjena su brojna i nepravedna pogrešna uverenja, koje Lidl svojom ponudom svežeg pakovanog mesa u potpunosti razbija.

•    Pakovano meso je zamrznuto - jedna od najčešćih zabluda koja je potpuno netačna. Upakovano meso je potpuno sveže i u Lidlu se čuva u frižiderima na temperaturi od 0 do 4 stepena Celzijusovih. Ono što je posebno važno, sveže meso je na odgovarajućoj temperaturi i sve vreme tokom transporta - dok ne stigne u vaše ruke.

•    Pakovano meso dugo stoji u radnji - još jedna netačna informacija u koju mnogi veruju. U Lidl prodavnice sveže meso se isporučuje svakog dana, a na deklaracijama ovih proizvoda istaknuti su datum proizvodnje, datum pakovanja i rok upotrebe. Na taj način  sigurni ste u njegovu svežinu i poreklo.

•    Ukoliko meso u pakovanju promeni boju, to znači da je pokvareno - baš kao i prethodno uverenje, i ovo je netačno. Ova pakovanja čuvaju svežinu, održavaju nepromenjen ukus, štiteći meso od spoljnih uticaja. Do naizgled promenjene boje u tamno crvenu ili smeđu dolazi usled nedostatka kiseonika, ali to meso je potpuno zdravo, jer se nakon otpakivanja boja veoma brzo vraća u svoju prirodnu.

•    Ne zna se šta je unutra spakovano - istina je potpuno suprotna. Pakovano sveže meso, jasno je označeno i deklarisano na samom pakovanju, tako da u svakom trenutku znate da kupujete testiran proizvod. Garanciju mesa koje se prodaje u Lidlu označava INMES sertifikat Instituta za higijenu i tehnologiju mesa koji garantuje kontrolisan proces proizvodnje.

•    Morate ga spremiti baš isti dan - netačno, ne morate. Na deklaraciji sveže upakovanog mesa, u zavisnosti od toga koju vrstu kupite, jasno je definisano kako se održava njegov kvalitet, odnosno na kojoj temperaturi potrošači treba da ga čuvaju kod kuće.

Ono što još treba znati jeste da je proces pakovanja mesa brz i efikasan, pa ono svaki dan sveže stiže do potrošača. U kompaniji Lidl Srbija, proces kontrole kvaliteta se obavlja svakodnevno, pa kada proizvod stigne do ruku potrošača, ovo meso je potpuno bezbedno i zdravo, a i ne čekamo ga u redovima.

Autor: Reklamni tekst
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest