Opala potrošnja mesa u Evropi

Konzumacija mesa u Evropi pala je za 20 odsto u poslednja dva do tri meseca, piše portal Live Kindly pozivajući se na izjavu Džefa Granta, predstavnika novozelandske mesne industrije, koji trenutno boravi u Londonu.
Opala potrošnja mesa u Evropi
Foto: Pixabay
"Promene stavova potrošača koje se odnose na meso su najveći problem pred nama", izjavio je Grant i otkrio da Evropljani odbacuju meso jer su motivisani željom da nešto učine za sopstveno okruženje.
 
Jedna studija Oksforda otkrila je da je veganska ishrana korisna za planetu. 
 
"To je verovatno najefikasniji način za smanjenje uticaja na Zemlju, ne samo kad su u pitanju štetni gasovi nego i globalno zagrevanje, korišćenje zemlje, eutrofikacija (tzv. cvetanje vode) i upotreba vode", izjavio je Džozef Por sa Oksforda, koji je vodio studiju kojom je napravljena opsežna analiza proizvodnje hrane. "To je mnogo više i korisnije nego kupovina električnog automobila", dodaje Por.
 
Vegani čine manje od pet odsto svetske populacije, ali fleksiterijanstvo je u porastu. Radi se o trendu redukcije mesa kojim se izvori belančevina, između ostalog, diverzifikuju uvođenjem u ishranu mlečnih napitaka, sira, jogurta i sladoleda koji ne sadrže mleko.
  • Stvarno

    08.09.2019 09:49
    20% u ooslednjih 2-3 meseca? Nešto tu ne valja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.