VIDEO: Sumo pomorandže - ukusno voće koje je zaludelo Tiktok

Ako koristite Tiktok, možda ste videli zabavne snimke s voćem smešnog izgleda. Sumo pomorandže zaludele su korisnike ove društvene mreže.
Sezona sumo pomorandži traje od januara do aprila, a prema navodima obožavalaca ukusnog citrusnog voća, veoma su ukusne.
Iako liče na običnu pomorandžu i imaju gotovo jednak ukus, postoje neke suptilne razlike. Za početak, sumo pomorandže nastale su u Japanu 1970-ih, a na njihovom vrhu nalazi se neobičan čvor. Malo su veće od standardnih pomorandži, a u SAD su stigle krajem 90-ih i danas se uzgajaju u Kaliforniji.
Sumo pomorandže su neverovatno slatke i osvežavajuće i glatke teksture. Lako se ljušte i nemaju koštice pa su odličan zalogaj u pokretu.
 
Tipična sumo pomorandža ima 147 kalorija, nula masnoća, 35 grama ugljeno-hidrata, tri grama vlakana, 29 grama šećera i tri grama proteina, piše Health.
 
U jednoj sumo pomorandži nalazi se i 163 odsto preporučene dnevne vrednosti vitamina C i 10 odsto kalijuma. Dobra je za srce, sprečava grčeve u mišićima, pomaže u održavanju mišiće mase, deluje kao diuretik, snižava krvni pritisak i sprečava zadržavanje tečnosti.
 
  • Pićuka

    24.03.2022 17:21
    TikTok je neka referenca? Nisam upućen. Meni su rekli da je to neka debilana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima