Toblerone će se proizvoditi u Slovačkoj, možda izgube pravo na oznaku "švajcarska čokolada"

Kompanija Mondelez, proizvođač čokolade Toblerone, preseliće krajem sledeće godine deo proizvodnje svojih kultnih trouglastih čokolada iz Švajcarske u Slovačku.
Toblerone će se proizvoditi u Slovačkoj, možda izgube pravo na oznaku "švajcarska čokolada"
Foto: Pixabay
Kao razlog navode planirani snažan rast i potrebu za povećanjem kapaciteta.
"Od kraja 2023. ćemo povećati kapacitete dodavanjem ograničene proizvodnje Toblerona u Slovačkoj", navela je portparolka Mondeleza Livija Kolmic.
Prehrambene kompanije se suočavaju sa visokim rastom troškova, ali Kolmic nije ovaj potez kompanije vezala za troškovne pritiske, već se pozvala na planirani snažan rast Mondeleza, što bi značilo da će firma povećati proizvodnju i u fabrici u Bernu.
 
Brend Toblerone je prvi put lansiran 1908. godine, a od ranih devedesetih godina se ekskluzivno proizvodi samo u Švajcarskoj. Na pakovanju se nalazi slika švajcarske planine Materhorn i oznaka "švajcarska mlečna čokolada".
 
Prema strogim švajcarskim pravilima o označavanju proizvoda, čokolada napravljena u inostranstvu ne može se nazvati "švajcarskom". Kolmic je odbila da kaže da li će Toblerone zbog toga promeniti pakovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.