FOTO: Srpska mućkalica i paprikaš osvajaju tržište Japana

Srpski paprikaš, kao gotovo jelo pojavio se na japanskom tržištu, pola godine nakon što je kompanija Macubara Fud koja ga prodaje, prvo Japancima ponudila srpsku mućkalicu.
"Paprikaš na pakovanju ima utisnut logo 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, a recept je obezbedila Ambasada", rekla je ambasadorka Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač za Tanjug.
Kako kaže, mućkalica, koju je ta kompanija iz Fukuoke plasirala u decembru, postigla je veliki uspeh što, kako je dodala, dokazuje i TV Fuđi, jedna od najpoznatijih privatnih medijskih kuća u Japanu, koja je organizovala "Srpski festival" i u svom restoranu za zaposlene služila srpsku mućkalicu.
Ambasadorka je rekla da je Festival usledio nakon serijala o srpskoj kulturi i kuhinji prikazivanog na popularnom Jutjub kanalu te televizije – World Buzz Cooking, na kome je Srbija jedina zemlja koja je predstavljena dva puta.
 
 
Dodala je da je mućkalica "osvojila" već jedan japanski univerzitet, i da se očekuje njen dalji plasman.
  • /

    21.07.2022 14:53
    /
    ni paprikas sa krompirom nije srpska varijanta.
    crknite od muke
  • Stole

    21.07.2022 13:09
    Za /
    Treba biti malko debilan pa pisati komentare kao ti. Mućkalica jeste srpsko jelo, a srpski paprikaš ima krompir, za razliku od mađarskog, na šta si ciljao. O mitomaniji uvek izlupetavaju korenito neobrazovani ljudi bez porekla, duboko frustrirani nedostatkom lične istorije. Takoreći, bilmezi.
  • /@

    21.07.2022 12:25
    //@@
    Bitno da sataraš Mađarski???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.