Postavljen novi svetski rekord za najviše pojedenih "Ghost" čili papričica u minuti

Svake godine se na Koni Ajlendu održava "Nathan's Hot Dog Eating Contest", najpoznatije svetsko takmičenje u jedenju.
Postavljen novi svetski rekord za najviše pojedenih "Ghost" čili papričica u minuti
Foto: Pixabay
Najpoželjnija titula je svetski rekord za najviše pojedenih hot dogova u deset minuta, prenosi Index.hr
Aktuelni rekord prošle godine je postavio američki državljanin Džoi Čestnat, pojevši u deset minuta zadivljujućih 76 komada. 
Ipak, neke će možda više impresionirati nedavni svetski rekord u jedenju "Ghost" papričica koji je postavio Gregori Foster.
 
Ranije ovog meseca Ginisova knjiga svetskih rekorda objavila je kako potvrđuje Fosterov rekord za najviše pojedenih "Ghost" papričica u jednoj minuti. 
 
Ovaj stanovnik Kalifornije je u jednoj minuti progutao 17 papričica, odnosno 110.5 grama, čime je nadmašio prethodni rekord od 97 grama koji je postavio Majk Džek 2019. godine.
 
Ovaj svetski rekord zapravo je Fosterov treći. Drži rekord za najbrže vreme koje je nekom trebalo da pojede tri "Carolina Reaper" papričice za 8.72 sekunde, kao i titulu za najviše "Carolina Reaper" papričica pojedenih u jednoj minuti - 120 grama, rekord postavljen još 2017. godine.
 
Foster je za Ginisovu knjigu rekorda izjavio kako je proveo deceniju u izgradnji svoje tolerancije na ljuto. 
 
"Ovaj pokušaj rekorda lični je izazov, da vidim koliko daleko mogu pogurati sebe i svoju ljubav prema super ljutim papričicama", rekao je nakon svog poslednjeg dostignuća.
"Ghost" papričica ili "Bhut Jolokia" zauzima sedmo mesto na popisu deset najljućih papričica na svetu, a može zabeležiti više od milon skolvilovih toplinskih jedinica na službenoj lestvici ljutine (poredbe radi, halapenjo papričice obično postižu samo pokoju hiljadu na istoj lestvici).

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Klasik turske kuhinje: "Imam se onesvestio"

Imam bayildi (imam se onesvestio) je jelo tradicionalne turske kuhinje. Njegov glavni sastojak je plavi patlidžan i pravi je jesenji gurmanluk koji krije vrlo zanimljivu priču.