PepsiCo više ne proizvodi svoja pića u Rusiji

Američka kompanija PepsiCo Inc prestala je da proizvodi Pepsi, 7UP i Mountain Dew u Rusiji šest meseci nakon što je saopštila da će obustaviti prodaju i proizvodnju zbog ruskog napada na Ukrajinu.
PepsiCo više ne proizvodi svoja pića u Rusiji
Foto: Pixabay
Najava PepsiCo je usledila nakon što su izveštači Rojtersa posetili desetine supermarketa, prodavnica i teretana u Moskvi i drugim mestima i pronašli limenke i boce Pepsija na kojima su štampani datumi proizvodnje u julu i avgustu iz fabrika u Rusiji.
Najnoviji datum na Pepsi proizvodu bio je 17. avgust. U saopštenju poslatom britanskoj agenciji, američka kompanija je navela da je prestala da proizvodi koncentrate za Pepsikolu, Mirindu, 7Up i Mountain Dew u Rusiji.
"Svi koncentrati su potrošeni u Rusiji i proizvodnja je okončana", rekao je portparol PepsiCo 8. septembra, što je prvi javni komentar o ovom pitanju otkako je kompanija početkom marta objavila da obustavlja proizvodnju, prodaju, promotivne aktivnosti i oglašavanje u Rusiji.
 
Portparol je naveo da je to u skladu sa najavom koju je kompanija dala u martu 2022, ali je odbio da prokomentariše da li je obustavljena prodaja.
 
Nastavak proizvodnje znači da su gazirana pića i dalje dostupna u Moskvi, Vladivostoku na dalekom istoku i Krasnojarsku u Sibiru, prema saznanjima Rojtersa. Vlasnik teretane u Moskvi rekao je da je naručio Pepsi sredinom avgusta.

Teme

Pepsi
  • @Goran

    20.09.2022 22:31
    "Blago njima
    Bar će se rešiti američkog sr...a!"

    Apsolutno, ali je najviše "blago" ljudima koji su ostali bez posla.
    Tih 20-ak hiljada - e, oni su pobedili.
  • Goran

    20.09.2022 19:59
    Blago njima
    Bar će se rešiti američkog sr...a!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.