Napravite "super napitak": Ovo su najbolji čajevi za ublažavanje bola u grlu

Suvo ili bolno grlo je neprijatan, ali obično bezopasan simptom koji se često javlja tokom prehlade.
Napravite "super napitak": Ovo su najbolji čajevi za ublažavanje bola u grlu
Foto: Pixabay
Ako trenutno imate ovaj problem, savetujemo da vam da ublažite simptome bola u grlu konzumiranjem toplog čaja.
Sledeće vrste čaja naročito su delotvorne protiv ove boljke, prenosi City magazin.
Zeleni čaj
 
Pravi "super napitak" koji su mnoge kulture vekovima koristile za lečenje raznih bolesti. Zeleni čaj, između ostalog, ima antiinflamatorno dejstvo i može da ublaži otok i bol u grlu.
 
Kamilica
 
Čaj od kamilice deluje umirujuće i stoga je odličan izbor pre spavanja, a on takođe i smiruje iritirano grlo. Pored toga, sadrži antioksidante koji mogu pomoći telu da se bori protiv infekcija.
 
Đumbir
 
Čaj od đumbira ima mnogo antiinflamatornih efekata i stoga deluje kao prirodni lek za bol u grlu. Ako vam ne odgovara čaj od đumbira, narendajte malo svežeg đumbira u bilo koji čaj za sličan efekat.
 
Kurkuma
 
Odličan izbor za ublažavanje bolova u grlu. Čaj od kurkume ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, što ublažava bol u grlu i istovremeno jača imuni sistem.
 
Šipak
 
Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i antioksidanata, što ga čini antiinflamatornim i jača imuni sistem. Istovremeno, on ublažava bol i smiruje nadraženo grlo.

Teme

čaj

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.