Da li biste probali vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije.
Da li biste probali vegansku čokoladu?
Foto: Pixabay
Ako na to dodamo i povećanu svest o važnosti očuvanja životne sredine, ne čudi što se sve veći broj kompanija i proizvođača hrane okreće veganskim proizvodima  strogo na biljnoj bazi, piše City Magazin.
Tako je najnoviji hit u svetu gastronomije veganska čokolada, koja ne sadrži mleko, ali koja je jednako kremasta i ukusna.
Ovaj delikastes imože da se proba u Chocolate Academy Belgrade, gde je održana svečana promocija ovog proizvoda poznatog belgijskog brenda Callebaut.
 
Reč je o novoj liniji proizvoda pod nazivom NXT, i velikom iskoraku za ovu kompaniju, ali i brojne ugostitelje, restorane, šefove i druge klijente sa kojima blisko sarađuju po celom svetu. NXT veganska čokolada napravljena je od 100 odsto biljnih sastojaka i bez ikakvih emulgatora, veštačkih aroma, veštačkih boja ili uočljivih tragova mleka, zbog čega je daleko zdravija od obične mlečne čokolade.
 
Pored toga, budući da svi sastojci potiču iz obnovljivih izvora, bez sastojaka životinjskog porekla, NXT je ekološka čokolada koja je dobra za planetu.
 
Tim vrsnih poslastičara iz Chocolate Academy Belgrade kreirao je niz maštovitih kreacija sa ovom čokoladom u glavnoj ulozi - od ukusnih čokoladnih šotova, preko mramornih pralina raznih oblika, čokoladnih listića i mini minjona sa malinama/višnjama i čokoladom, do elegantnih pločica sa punjenjem od naranže i drugim jednako efektnim čokoladnim delicijama koje se tope u ustima.
 
Ovaj novitet na našem tržištu definitivno je dokaz da veganska čokolada nije samo zdrava, već da može biti i vrlo ukusna - toliko da uopšte ne primetite da u sebi nema mleka.
  • V.

    12.11.2022 21:29
    Šta će mleko u čokoladi? Čokolada je kakao, zaslađivač i masnoća. Sve ostalo čini samo da bude jefinija za proizvodnju.
    Možete je napraviti i kod kuće od ovih sastojaka, bude sto puta lepša a i zdravija od kupovnih. Na primer kakao, javorov sirup i kokosovo ulje ako želite čvrste čokolade, ili kakao, bademov/kikiriki puter, med ako želite gustu kremasu masu. Mogu se dodavati suvo voće, orašasti plodovi, djumbir, rezultati su super, probajte. Mi čokoladu više ne kupujemo uopšte.
  • Branko

    05.11.2022 00:51
    Ako u spravljanju te cokolade koriste ono grozno, odvratno sojino mleko, onda ta cokolada uopste nije za jelo. Vec sam nekoliko puta naseo i poverovao slatkorecivim vegetarijanskim preporukama da probam neke njihove pripravke, koji nisu ni tako lose izgledali, a i promoteri su bili bas simpaticni mladi ljudi,ali za sve to sam imao osecaj kao da je osnovna sirovina ona prpa koja se, predpostavljam, u ovim danima krize sa ogrevom, koristi za pelet. Ne zelim nikome nista da sugerisem, ali za mene je prekasno da tako drasticno menjam navike u ishrani.
  • probao

    04.11.2022 23:04
    i crne koje su inace bez mleka i nekoliko "obicnih". ne bih primetio razliku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.