VIDEO: Najstariji restoran na svetu - njegova peć bez prestanka radi već 300 godina

Restoran "Botin" u Madridu osnovan je 1725. godine, a u Ginisovoj knjizi rekorda prepoznat je kao najstariji restoran na svetu.
Autori Jutjub kanala "Great Big Story" posetili su restoran "Botin" kako bi pokušali da otkriju neku od njegovih tajni dugovečnosti. Jedna od najjedinstvenijih karakteristika restorana je njegova peć, koja neprekidno radi skoro 300 godina.
"To je naš dragulj. Naš dragulj u kruni", rekao je zamenik direktora Botina Lui Ksavijer Sančez, koji je radio u restoranu više od 45 godina. "Nikad je ne gasimo. Noću mora da bude vruća, kako bi ujutro bila spremna za pečenje. To je razlog zašto nikada ne smemo da je gasimo. Postoji posebna aroma unutra, zaista je neverovatna", pojasnio je.
Jednako je neverovatno koliko je restoran posvećen održavanju hrane koju služi. Iako Sančez opisuje vinski podrum kao "istoriju koja diše" na neki način, hrana ima za cilj da ima ukus istorije, pri čemu svaki kuvar uči od svog prethodnika, a zatim prenosi recepte na sledeću generaciju.
 
"Naši recepti su veoma stari, od kada su naše dete osnovale restoran. I od tada smo ostali verni tim receptima", rekao je Sančez.
 
Ipak, restoran "Botin" nije potpuno "zaglavio" u prošlosti - ima sajt i sve potrebne profile na društvenim mrežama. Takođe, postoji i na TripAdvisoru.
 
  • Teodosije III

    05.12.2022 08:01
    Vieržinek u Krakovu radi od 1364g neprekidno!
  • Sun Ce

    04.12.2022 22:52
    Kina
    U Pekingu postoje restorani koji imaju "pac" 500 godina.
  • Toza

    04.12.2022 17:34
    Toza
    Gluposti,puna Turska je sa Restoranima iz 15,16,17 veka,koji rade i dan danas! Koje putovao kroz Iran,Irak ima jos starijih i aktivnih,peci i objekata koji su skoro,identicni i 70% u istom porodicnom,vlasnistvu! Ovo je obican,marketing!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.