Šta da kuvate za ručak: Sladak kupus punjen sirom

Donosimo vam još jedan zanimiljiv i prilično jednostavan recept za ručak.
Šta da kuvate za ručak: Sladak kupus punjen sirom
Foto: Pixabay
Ovo je recept za odličan ručak: Jednu mekšu glavicu slatkog kupusa od 1 kilogram očistite od spoljnjeg lista, pa nožem izdubite koren. 
U lonac sipajte vodu i kad ona provri, posolite je i ubacite glavicu.
 
Kad je kupus mekan, izvadite glavicu iz vode, stavite je u cediljku i čekajte da se voda dobro ocedi.
Za to vreme praviti nadev: u šerpu staviti pola kilograma masnog sira, dodati četiri žumanceta, a zatim čvrsto ulupan sneg od četiri belanceta.
 
Sada olako izmešati svu masu.
 
U kalup, u kome će se kupus peći, staviti 50 grama maslaca ili masti, a može i ulja. 
 
Glavicu kupusa metnuti u kalup tako da otvor na glavici gde je bio koren dođe odozgo, a svaki list ponaosob razviti tako da glavica dobije oblik ruže. 
 
U svaku šupljinu između listova staviti nadev, a kada je sav kupus nadeven, preliti ga maslacem u kome su ispržene mrvice. 
 
Zatim kalup staviti u rernu da se kupus dobro ispeče.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.