Kako da brže skuvate pasulj, a da je jednako ukusan

Nekoliko jednostavnih saveta pomoći će da brže skuvate ukusan pasulj.
Kako da brže skuvate pasulj, a da je jednako ukusan
Foto: Pixabay
Pasulj, čorbast ili prebranac je omiljeno srpsko jelo, pored sarmi. Kada se pasulj stavi da se kuva, sve posle toga je jednostavno, ali priprema pre termičke obrade je zahtevna i iziskuje vreme. Ako želite pravilno da skuvate pasulj i da on uspe, bitno je da ga noć pre kuvanja potopite, a zatim sutradan isperete u dve vode.
Ali, postoje neki trikovi koji dosta olakšavaju proces spremanja, a pasulj bude jednako ukusan.
Prvo, pasulj više ne mora da se potapa dan ranije u vodu. Sve što treba da uradite jeste da uzmete veću šerpu, pa u nju sipajte pasulj (količina po želji) i vodu. Zatim promešajte, pa onaj pasulj koji je isplivao izvadite, jer se on neće skuvati, pošto je pokvaren. Zatim kuvajte dok ne proključa.
 
Nakon toga pasulj procedite, pa isperite, a onda napunite novom vodom. Ponovo ostavite da proključa, a zatim poklopite i ostavite da odstoji tako 40 minuta. Za to vreme pasulj će nabubriti, kao i da ste ga ostavili celu noć u vodi. Opet procedite, pa sipajte novu vodu i ostavite da provri.
 
Nikako nemojte da solite dok se kuva, jer će mu trebati duplo više vremena. Pasulj se soli pet minuta pre nego što ćete ga isključiti. 
 
Kuvajte pasulj nekih sat vremena, proverite da li je mekan, pre nego što isključite. 
 
Nakon kuvanja vi možete da napravite prebranac, ali i da dok se kuva dodate suvo meso, a začine i paradajz sos (ako koristite) dodajte pet minuta pred kraj, kao i so.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi