Čime se sve farbaju jaja: Od lukovine do crvenog kupusa

Tradicionalna metoda farbanja jaja lukovinom nikada ne izlazi iz mode.
Čime se sve farbaju jaja: Od lukovine do crvenog kupusa
Foto: Pixabay
Domaćice koje su na vreme sačuvale lukovinu nisu u problemu, a one koje su to propustile mogu da se snabdeju na pijaci, piše RTS.
Uzmite jedno jaje i pokvasite ga, a zatim na njega stavite list, detelinu... Jaje zatim pažljivo stavite u najlon čarapu i vežite je.
 
Stavite zatim čarapu u šerpu sa lukovinom i prelijte hladnom vodom. Ostavite da se bare na tihoj vatri.
Prirodne boje
 
Ukoliko želite da vam jaja budu neobičnih pastelnih boja prokuvajte pola sata iseckan ljubičasti kupus sa sirćetom i malo soli. Procedite i u tu tečnost stavite prethodno skuvana bela jaja, najmanje pet sati, a može i duže.
 
Ako hoćete žutu boju, koristite kurkumu, za roze cveklu, a za zelena koprivu.
 
Prošarana jaja 
 
Za ovako neobičan izgled jaja, u lonac pored farbe, dodajte i kašiku sirćeta. Kada se ofarbaju, ostavite ih da se osuše. Zatim izmešajte istu ili neku drugu boju sa kašikom ulja i prošarajte već ofarbana jaja.
 
Boje ne moraju da budu komplementarne, važno je da su šarena.
 
Minimalizam
 
Ako niste vični eksperimentisanju, jednostavno ofarbajte jaja u svoje omiljene boje. Na kraju krajeva, minimalizam je uvek u modi. 
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

Uskrs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.