Čime se sve farbaju jaja: Od lukovine do crvenog kupusa

Tradicionalna metoda farbanja jaja lukovinom nikada ne izlazi iz mode.
Čime se sve farbaju jaja: Od lukovine do crvenog kupusa
Foto: Pixabay
Domaćice koje su na vreme sačuvale lukovinu nisu u problemu, a one koje su to propustile mogu da se snabdeju na pijaci, piše RTS.
Uzmite jedno jaje i pokvasite ga, a zatim na njega stavite list, detelinu... Jaje zatim pažljivo stavite u najlon čarapu i vežite je.
 
Stavite zatim čarapu u šerpu sa lukovinom i prelijte hladnom vodom. Ostavite da se bare na tihoj vatri.
Prirodne boje
 
Ukoliko želite da vam jaja budu neobičnih pastelnih boja prokuvajte pola sata iseckan ljubičasti kupus sa sirćetom i malo soli. Procedite i u tu tečnost stavite prethodno skuvana bela jaja, najmanje pet sati, a može i duže.
 
Ako hoćete žutu boju, koristite kurkumu, za roze cveklu, a za zelena koprivu.
 
Prošarana jaja 
 
Za ovako neobičan izgled jaja, u lonac pored farbe, dodajte i kašiku sirćeta. Kada se ofarbaju, ostavite ih da se osuše. Zatim izmešajte istu ili neku drugu boju sa kašikom ulja i prošarajte već ofarbana jaja.
 
Boje ne moraju da budu komplementarne, važno je da su šarena.
 
Minimalizam
 
Ako niste vični eksperimentisanju, jednostavno ofarbajte jaja u svoje omiljene boje. Na kraju krajeva, minimalizam je uvek u modi. 

Teme

Uskrs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.