Limenka Koka-kole prodaje se za više od 300.000 dolara na eBayu

Limenka Koka-kole trenutno se prodaje na eBayu za 325.000 dolara (298.493 evra).
Limenka Koka-kole prodaje se za više od 300.000 dolara na eBayu
Foto: Pixabay
Nije optočena dijamantima niti je izrađena od zlata. 
Njenu vrednost verovatno najbolje može prepoznati oko uglednog kolekcionara limenki. Ova specifična limenka opisana je kao originalna fabrička greška koja je prazna zapečaćena, neotvorena i nedirnuta. 
U opisu je navedeno da je poznato da postoji samo nekoliko takvih limenki na svetu, piše Mashed.
 
To nije jedina limenka gaziranog soka koja je bila oglašena na internet stranicama za neverovatne iznose. Neotvorene limenke Pepsija stvorene za turneju Majkla Džeksona 1993. postale su kolekcionarski predmet. Postigle su cenu od 2.500 dolara. 
 
TheRichest, koji pokriva bogatstvo i luksuzne stilove života ljudi koji sebi mogu da priušte da da daju hiljade ili stotine hiljada na kolekcionarske limenke gaziranih sokova, spominje tri retke vintidž limenke Pepsija iz 1950-ih koje su se prodavale za 6.000 dolara.
 
Osim toga, druge neotvorene limenke sa fabričkim greškama u savršenom stanju, uključujući i onu s logotipom Svetskog prvenstva u Brazilu 2014, ponuđene su na eBayu za 281.000 dolara.
Čak su napisani članci koji pozivaju javnost da bude oprezna i pripazi na limenke sa fabričkim greškama, savetujući ih da prazne limenke Koka-kole koje su napunjene pod pritiskom, ali imaju malo ili nimalo tečnosti, čuvaju kao nešto što bi im potencijalno moglo doneti pozamašnu svotu od ozbiljnih kolekcionara.
 
Oglas za Koka-kolinu limenku na eBayu možete videti OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.