Tri napitka koja će vam pomoći da se opustite pred spavanje (i smršate)

Napici poput čaja od cimeta ili smutija s bananama mogu vam pomoći pri mršavljenju, a možete ih konzumirati pred spavanje.
Tri napitka koja će vam pomoći da se opustite pred spavanje (i smršate)
Foto: Pixabay
Sve što pojedete ili popijete pretvara se u glukozu i vaše telo koristi za obavljanje različitih funkcija. Sav višak glukoze obično se skladišti u mišićnim i masnim ćelijama kao rezerva energije, što dovodi do gojenja.
Dakle, ako planirate da smršate, važno je da sagorite uskladištenu glukozu, povećavajući potrošnju kalorija. Pa kako sagoreti više kalorija? 
Jedan od načina je da povećate fizičku aktivnost i smanjite potrošnju kalorija. Drugi je da ubrzate metabolizam , tako da vaše telo sagoreva više kalorija čak i kada je u mirovanju.
 
Postoji nekoliko napitaka za mršavljenje koje možete konzumirati pred spavanje kako biste ubrzali metabolizam i skinuli nekoliko kilograma viška, a među njima su:
 
Zlatno mleko
 
Mleko od kurkume ili zlatno mleko popularno se koristi u svakom indijskom domaćinstvu. Sadrži kurkumu, koja ima snažna antioksidativna i protivupalna svojstva. Mala studija sugeriše da kurkuma poboljšava osetljivost na insulin i pomaže vam da smršate, poboljšavajući apsorpciju šećera u vašim ćelijama i smanjujući šanse da iskusite česte napade gladi. Međutim, potrebna su dalja istraživanja kako bi se potvrdila ova tvrdnja.
 
Sastojci i način pripreme: 1⁄4 kašičice kurkume možete dodati u čašu vrućeg mleka, dobro promešati i uživati ​​u napitku. 
 
Banana smuti
 
Banane sadrže melatonin, serotonin i kalijum, koji pomažu vašim mišićima da se opuste za noć zdravog sna. Za pripremu možete koristiti mleko ili jogurt. Prema studiji, ovi sastojci su bogati magnezijumom koji pomaže vašem telu da se opusti i uspava.
 
Sastojci i način pripreme: U blender ubacite bananu, 200 ml mleka, nekoliko badema i semenki lana koje su takođe dobar izvor magnezijuma, omega-3 i triptofana.
Čaj od cimeta
 
Cimet s medom može vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma, a mala studija sugeriše da cimetaldehid prisutan u cimetu stimuliše proizvodnju toplote (termogeneza), što pomaže vašem telu da sagoreva više kalorija.
 
Druga studija implicira da cimet može pomoći u smanjenju štetnih efekata konzumiranja masne hrane i može doprineti gubitku težine.
 
Sastojci i način pripreme: U kipuću vodu možete dodati pola kašičice cimeta u prahu. Procedite i dodajte kašičicu meda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.