Nije samo ukras: Peršun na vrhu jela ima još jednu svrhu

Kuvari na jela ne stavljaju peršun isključivo zbog dekoracije. On zapravo ima još jednu svrhu.
Nije samo ukras: Peršun na vrhu jela ima još jednu svrhu
Foto: Pixabay
Njega bi zapravo trebalo da sažvaćete nakon obroka, naročito ako ste jeli začinjene namirnice kako biste očistili zube i usta. Osim toga, peršun služi i da se rešite neprijatnog zadaha.
Peršun sadrži visoku koncentraciju hlorofila, koji uništava bakterije u ustima. One počinju da se razvijaju nakon jela i uzrokuju loš zadah.
Ova biljka takođe može biti korisna ako ste negde otputovali i zaboravili četkicu za zube i pastu. Ako ste u prilici, uzmite nekoliko svežih stabljika peršuna i žvaćite ih kako biste "oprali" zube.
 
On se preporučuje i za lečenje anemije, ublažavanje menstrualnih bolova, za smanjenje krvnog pritiska, itd. Osim peršuna, kod lošeg zadaha pomoći sveža menta, bosiljak i ruzmarin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.