Hrvatski proizvođači žale se na uvoz rakije iz Srbije i BiH

Na listi uvoznih proizvoda u Hrvatskoj našla se i rakija, koja se uvozi iz Bosne i Hercegovine i Srbije.
Hrvatski proizvođači žale se na uvoz rakije iz Srbije i BiH
Foto: Pixabay
Tamošnji proizvođači žale se da ih država ne štiti.
 
"Nelojalna konkurencija. Iz Srbije i Bosne ulaze velike količine rakije upitnog kvaliteta i to je nešto s čime se mali proizvođači ne mogu boriti i pitanje je dana kada će doći i do problema", rekao je za Novu TV Davorin Škoflek iz udruženja proizvođača rakije.

"Rakija je, od žestokih pića, sigurno broj jedan. Posebno u prepodnevnim satima gde većina gostiju, pa čak i uz kaficu, voli popiti jednu rakijicu. U pravilu je to šljivovica", ispričao je ugostitelj Tomislav Vajda.

Problem je i u tome, govore proizvođači, što rakija ima status jeftinog pića.
 
Nazivaju je brljom. 
 
Velika je predrasuda, ističu, da se rakija mora piti na eks. U njoj se može uživati kao u najfinijem francuskom konjaku ili vinjaku.
  • ja

    10.11.2023 11:52
    Živeli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.