Zbog prisustva komada plastike povučena morska so sa tržišta Hrvatske

Državni inspektorat Hrvatske povukao je sa tržišta mlin jodirane morske soli u pakovanju od 92 grama, austrijskog proizvođača Kotani, zbog prisustva stranog tela od polioksimetilena.
Zbog prisustva komada plastike povučena morska so sa tržišta Hrvatske
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na proizvodima je naznačeno da je najbolje upotrebiti ih do 17. oktobra 2026. i do 18. decembra 2026. i nose LOT brojeve 435994 i 439365, saopštila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Prema objašnjenju enciklopedije, polioksimetilen je plastični materijal čija hemijska struktura i kristalnost daju veliku tvrdoću, čvrstoću, otpornost na habanje i zamor materijala, zbog čega je sličan metalima i uglavnom im služi kao zamena.

HAPIH je u petak saopštio da je Državni inspektorat povukao sa tržišta nekoliko serija Vegeta maestro krupne jodirane morske soli od 100 grama zbog prisustva komada plastike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.