Muškarci za brak traže pametniju ženu od sebe

Rezultati istraživanja su pokazali da 87 odsto muškaraca želi da se skrasi pored žene koja je inteligentnija od njih i zarađuje više novca.

Rezultati istraživanja su pokazali da 87 odsto muškaraca želi da se skrasi pored žene koja je inteligentnija od njih i zarađuje više novca.

Štaviše, da se vremena menjaju svedoči činjenica da je 58 odsto muškaraca reklo da bi bilo srećno sa ženom koja je čak "malo viša" od njih. "I pre nekoliko decenija žene su takođe bile obrazovane i nezavisne, ali ipak su imale problem sa muškarcima zbog toga. U poslednjih nekoliko godina njihov broj je sve veći, pa to postaje normalna pojava", kaže antropolog Helen Fišer.

Studija, koja je ovaj fenomen nazvala Kluni efekat, obuhvatila je preko pet hiljada učesnika i pokazala da su žene sada postale izbirljivije, a muškarci sve romantičniji.

  • Agronom sa sela

    09.02.2015 10:02
    Anketa?
    Na osnovu naslova, muškaci bi večno bili neženje !?
  • none

    09.02.2015 10:01
    @ nana
    Onda nemoj da odabereš takvog muškarca i problem rešen.Nego vi žene bi princa na belom konju ali život nije bajka i kada stigne konj bez princa onda neko drugi vam je kriv...
  • nana

    09.02.2015 08:05
    balkan efekat
    Kod nas ovaj sindrom ima veću snagu. Muškarci u Srbiji vise na plećima žena! Samo, ni jedna anketa to ne bi dokazala- zašto? Zato što ni jedan Srbin to ne bi priznao ni za živu glavu. Sad će verovatno nastupiti muška kanonada napada na moj komentar ALI TO NEĆE PROMENITI ČINJENICU da je to tačno od vajkada. Samo pogledajte slike vajnih muškarčina kako jašu magarca (konja) dok njihove životne saputnice kaskaju za njima natovarene - nasamarene kao mazge. Od tada, do danas, samo je samar druge vrste.
    pozdrav svim maminim sinovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.