Proverite da li spavate dovoljno

Svakoj odrasloj osobi potrebno je dnevno od sedam do devet sati neprekidnog sna, a da li spavate dovoljno možete proveriti jednostavnim testom.
Proverite da li spavate dovoljno
Foto: Pixabay

Dovoljno sna ključno je za čovekovo zdravlje i funkcionisanje. Sve što je potrebno jeste popodne da odete u spavaću sobu i pokušate da zaspite. Sa sobom ponesite kašiku i metalnu tacnu.

Pitate se šta će vam to?

Naime, kada legnete, u jednoj ruci treba da držite kašiku, ali tako da ruku stavite van kreveta, tačno iznad tacne koju ste stavili na pod. Pogledajte na sat, zatvorite oči i pokušajte da zaspite. Kada zaspite, kašika će vam ispasti iz ruke i udarac o metalnu tacnu trebalo bi da vas probudi. Tada pogledajte na sat i izračunajte koliko vam je bilo potrebno da utonete u san.

"Ako zaspite nakon 15 minuta, dobro ste i ne nedostaje vam sna. Ako zaspite nakon 10 minuta znači da vam manjka sna, ali nije toliko zabrinjavajuće, a ako zaspite u roku od pet minuta ili manje znači da patite od ozbiljnog nedostatka sna", pojasnio je stručnjak za nesanicu dr Majkl Mosli.

  • Realista

    10.05.2017 14:45
    Bacio kasiku... He he he.. fora, posalica, geg...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin