Uz ove aktivnosti lepše spavate

Svi već znamo koliko je kvalitetan san važan, ako želimo da normalno funkcionišemo tokom celog sledećeg dana. 

Svi već znamo koliko je kvalitetan san važan, ako želimo da normalno funkcionišemo tokom celog sledećeg dana.

Ukoliko imate problema sa snom, evo nekoliko jednostavnih trikova kako da to promenite.

1. Kafa

Vaša poslednja šolja kafe bi trebalo da bude ispijena u dva popodne. Naime, prosečnoj osobi potrebno je 5-7 sati da bi se telo oslobodilo samo pola unesenog kofeina. 10 sati potrebno je za 75 odsto. Ispijanje kafe kasnije tokom dana može poremetiti vaš san.

2. Omiljene aktivnosti

Verujemo da se često tek uveče opuštate uz omiljene aktivnosti, kao što su čitanje ili gledanje serije. No, umesto toga, pokušaj sve takve aktivnosti da prebacite za ujutru. Na taj način imaćete čemu da se radujete ujutru. Epizoda omiljene serije uz jutarnju kaficu ne zvuči nimalo loše, zar ne?

3. Čišćenje

Bolje ćete spavati na sveže opranoj i mirišljavoj posteljini.

4. Utoplite noge

Opšte je poznato da bolje spavamo u hladnijim prostorijama, jer se naša telesna temperatura mora smanjiti, kako bi zaspali. A kada je temperatura preniska, i naše ruke i noge su hladne, što dovodi do sužavanja krvnih sudova i zadržavanja topline u telu. Tople čarape su rešenje problema i dobar način da podstaknete brži san.

  • 30.04.2015 07:54
    1 buxna i da vidis spavanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.